STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 11:18

Policija nasilno prekinila propalestinski protest na univerzi v Amsterdamu

Nizozemska policija je davi z množičnimi aretacijami prekinila propalestinski protest na univerzi v Amsterdamu. Policisti so pridržali 125 ljudi, proti protestnikom pa so uporabili tudi silo in odstranili barikade, ki so jih ti postavili po zgledu podobnih protestnih akcij proti vojni v Gazi na univerzah v ZDA in drugod v Evropi.

Slovenija 11:00

Teden Rdečega križa Slovenije namenjen praznovanju humanosti

Na svetovni dan Rdečega križa, ki ga bomo zaznamovali v sredo, se bodo po svetu spomnili vseh prostovoljcev, ki se požrtvovalno odzivajo na vse humanitarne potrebe in stiske. Na ta dan se bo pri nas začel teden Rdečega križa Slovenije (RKS), ki bo potekal v znamenju humanosti.

svet 10:56

V Severni Makedoniji po volitvah kaže na spremembo oblasti

V Severni Makedoniji bo 1,8 milijona volilnih upravičencev v sredo volilo novega predsednika države in nov parlament. Opozicijska VMRO-DPMNE je glede na javnomnenjske raziskave v jasni prednosti pred vladajočimi socialdemokrati SDSM, kar ne gre v prid trenutnemu predsedniku države Stevu Pendarovskemu niti napredovanju države na njeni poti v EU.

svet 10:51

Rusko obstreljevanje regije Sumi terjalo smrtno žrtev

V ruskem obstreljevanju ukrajinske regije Sumi je bila ubita ena oseba, še štiri pa so bile ranjene, je danes sporočila ukrajinska policija. V napadu je bilo poškodovanih več stanovanjskih stavb in tamkajšnja energetska infrastruktura, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 10:32

Cena prenove stadiona v Šiški s 14 narasla na 94 milijonov evrov

Ljubljanska Šiška dobiva prenovljen atletski stadion. Ocena stroška prenove je leta 2016 znašala 14 milijonov evrov, trenutno pa je narasla že na več kot 94 milijonov evrov, a naj bi športniki za to dobili nov sodoben atletski center, danes poroča časnik Dnevnik.