STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 17:33

EU naj bi pripravljala omejevalne ukrepe glede ruskega LNG

Evropska komisija je danes članicam EU predstavila predlog novega svežnja sankcij proti Rusiji zaradi njene agresije na Ukrajino. Ta po poročanju tujih medijev vključuje tudi omejitve glede nadaljnjega izvoza ruskega utekočinjenega zemeljskega plina (LNG) iz EU v tretje države. Uvoz LNG iz Rusije v unijo medtem ostaja nedotaknjen.

svet 17:21

Ukrajinski parlament podprl vključevanje zapornikov v vojsko

Ukrajinski parlament je danes sprejel predlog zakona, v skladu s katerim se bodo nekateri zaporniki lahko pridružili ukrajinski vojski, ki se v vojni proti Rusiji že dolgo sooča s pomanjkanjem pripadnikov, poročajo tuje tiskovne agencije.

svet 17:17

Von der Leyen poziva k obrambi evropskih vrednot pred populisti in skrajneži

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je na današnji konferenci Krščansko-demokratske unije (CDU) v Berlinu pozvala k obrambi evropskih vrednot na junijskih evropskih volitvah pred populisti in skrajneži. Poudarila je, da EU ni mogoče graditi s "služabniki Kremlja, zaničevalci demokracije in skrajneži".

šport 17:07

Sandi Murovec tudi tokrat oblikoval olimpijska oblačila slovenskih športnikov

Do začetka poletnih olimpijskih iger v Parizu je še 79 dni. Na slovesnosti ob odprtju iger bo navzoča tudi številčna slovenska odprava. Športniki, ki bodo skušali na olimpijskih prizoriščih Slovenijo predstaviti v najboljši možni luči, bodo na slovesnosti ob odprtju oblečeni v oblačila, ki jih je oblikoval Sandi Murovec - Muri.

Slovenija 17:04

V gore le s primerno vzgojenim psom, pot naj bo izbrana preudarno

Lastniki psov, ki se z njim odpravljajo v hribe in gore, naj pot izberejo preudarno, glede na pripravljenost psa, ki mora biti tudi primerno vzgojen, so izpostavili na današnjem dogodku Zavarovalnice Triglav v okviru akcije Očistimo naše gore. Kot so poudarili govorci na dogodku, je treba na poti poskrbeti za psa in za druge pohodnike.

vreme 16:56

Vreme: Zvečer bodo še posamezne plohe

Zvečer se bodo še pojavljale manjše plohe. Ponoči bodo padavine povsod ponehale. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Proti jutru se bo začelo jasniti. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem okoli 14 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

gospodarstvo 16:54

Vodstvo Pošte ne vidi utemeljenih razlogov za napoved stavke

V Pošti Slovenije menijo, da ni utemeljenih razlogov za današnjo napoved stavke Sindikata poštnih delavcev. Kot so pojasnili, v družbi vodijo aktiven socialni dialog ter se ves čas odzivajo na pobude socialnih partnerjev. Po njihovih zagotovilih prav tako aktivno zaposlujejo ljudi ter si prizadevajo za izboljšanje pogojev dela zaposlenih.