STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 19:14

Izrael grozi s krepitvijo operacij v Rafi v primeru neuspešnih pogajanj

Izraelski pogajalci so v egiptovsko prestolnico Kairo prispeli na nadaljevanje pogovorov o premirju v Gazi in izpustitvi talcev, ki jih Hamas zadržuje v enklavi, je danes sporočil izraelski premier Benjamin Netanjahu. Obrambni minister Joav Galant je medtem zagrozil s krepitvijo vojaških operacij v Rafi, če pogajanja ne bodo obrodila sadov.

šport 19:06

Thiago Silva se bo vrnil k Fluminenseju

Brazilski nogometaš Thiago Silva je na družbenem omrežju X sporočil, da se bo po koncu sezone, ko mu poteče pogodba z angleškim prvoligašem Chelseajem, vrnil v svoj domač klub. Devetintridesetletni branilec bo znova oblekel dres Fluminenseja, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

svet 19:05

Biden posvaril pred naraščanjem antisemitizma

Antisemitizem močno narašča v ZDA in po svetu, je danes v kongresu na slovesnosti v spomin na holokavst dejal ameriški predsednik Joe Biden. Ameriške univerze sicer pretresajo protesti proti vojni v Gazi, ki jih predvsem republikanski politiki vse bolj enačijo z antisemitizmom.

promet 19:00

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi nesreče na pomurski avtocesti med priključkom Sveto Trojico in Lenartom proti Mariboru zaprt vozni pas.

gospodarstvo 18:22

Nemški izvoz marca z rastjo

Nemčija je marca okrepila izvoz, kažejo danes objavljeni podatki nemškega statističnega urada Destatis. Nova industrijska naročila, ki so pomemben pokazatelj prihodnje gospodarske aktivnosti, so se medtem na mesečni ravni znižala za 0,4 odstotka. V luči tega podatka analitiki opozarjajo, da bo oživitev nemškega izvoza kratkotrajna.