STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 12:52

Zalando v prvem četrtletju zmanjšal izgubo

Nemška spletna trgovina Zalando je v prvem četrtletju beležila 8,9 milijona evrov čiste izgube, potem ko je ta v enakem lanskem obdobju znašala 38,5 milijona evrov. Prihodki so se z lanskih 2,26 milijarde evrov znižali na 2,24 milijarde evrov. Podjetje boljše rezultate med drugim pripisuje višjim prihodkom od obresti.

svet 12:47

Predsednik dežele Ligurije v hišnem priporu zaradi korupcije

Italijanski organi so danes odredili hišni pripor za predsednika dežele Ligurije Giovannija Totija zaradi preiskave o korupciji. Primer se nanaša na domnevno podkupovanje v zameno za pridobivanje uslug, med drugim za koncesije za terminal v pristanišču v Genovi, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

gospodarstvo 12:42

Manjši obseg črpanja nafte oklestil četrtletni dobiček Saudi Aramca

Savdski energetski velikan Saudi Aramco je v prvem letošnjem četrtletju ustvaril 27,27 milijarde dolarjev (25,3 milijarde evrov) čistega dobička, kar je 14,5 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Razloga za nižji dobiček je manjši obseg črpanja in posledično nižje količine prodane nafte, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 12:36

Skupina Unicredit z najboljšim prvim četrtletjem doslej

Bančna skupina Unicredit, ki je navzoča tudi v Sloveniji, je v letošnjem prvem četrtletju ustvarila 2,6 milijarde evrov čistega dobička, kar je skoraj četrtino več kot v enakem obdobju lani. Čisti prihodki so se povečali za 7,5 odstotka na 6,4 milijarde evrov. To je po najboljše prvo četrtletje v zgodovini banke.

šport 12:28

Uefa si od EP v Nemčiji obeta 2,4 milijarde evrov prihodka

Evropska nogometna zveza napoveduje, da bo imela z nogometnim evropskim prvenstvom, ki se bo čez dober mesec dni začelo v Nemčiji, 2,4 milijarde evrov prihodkov. Obenem dodajajo, da bo velik delež v naslednjih štirih letih vrnjen članicam za številne investicijske in razvojne projekte.

svet 12:24

Belgijsko tožilstvo preiskalo pisarno evroposlanca iz vrst AfD

Belgijsko tožilstvo je danes na prošnjo nemških kolegov v Bruslju preiskalo pisarni evroposlanca iz vrst skrajno desne Alternative za Nemčijo (AfD) Maximiliana Kraha in njegovega nekdanjega asistenta, ki mu očitajo vohunjenje za Kitajsko. Evropski parlament je pred tem omogočil dostop do prostorov, so sporočili iz nemškega zveznega tožilstva.

kultura 12:05

Znane nominiranke za kritiško sito

Društvo slovenskih literarnih kritikov je objavilo pet nominirank za nagrado kritiško sito. V izboru so Nina Dragičević s pesniško zbirko Ampak, kdo?, Jedrt Maležič z zbirko kratkih zgodb Dvoliki, Anja Mugerli z romanom Pričakovanja, Ana Pepelnik s pesniško zbirko to se ne pove in Pia Prezelj z romanom Težka voda.