STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 17:50

Gorje, Žirovnica in Kranjska Gora skupaj na pot energetske samooskrbe

Župani občin zgornje Gorenjske so na današnji redni koordinaciji v Kranjski Gori razpravljali o energetski samooskrbi lokalnih skupnosti. Župani Gorij, Žirovnice in Kranjske Gore so se dogovorili za skupno prijavo na razpis za sofinanciranje sončnih elektrarn na javnih stavbah, saj bodo občine le tako izpolnile zahteve razpisa.

svet 17:41

Škotski parlament potrdil Johna Swinneyja za novega premierja

Škotski parlament je danes za novega premierja Škotske izvolil Johna Swinneyja, poročajo tuje tiskovne agencije. Novi vodja vladajoče Škotske nacionalne stranke (SNP) je tako na položaju nasledil Humzo Yousafa, ki je danes tudi uradno odstopil s funkcije.

kultura 17:39

Ljubljana Festival predstavil prvi paket koncertov poletnega festivala

Ljubljana Festival, ki bo v 72. izdaji potekal od 20. junija do 3. septembra, bo znova ponudil vrsto koncertov in predstav. Med drugim bodo nastopili Arturo O'Farrel & Afro Latin Jazz Orchestra in Margareth Menezes, ponudil bo tudi The Chick Corea Symphony Tribute Ritmo, Španske noči, Zappa Day in koncert ob izidu albuma skupine Bossa de Novo.

gospodarstvo 17:29

V Sloveniji aprila prodanih za slabo desetino več avtomobilov

V Sloveniji je bilo aprila prvič registriranih 4694 osebnih avtomobilov, kar je 8,21 odstotka več kot aprila lani. Najbolj prodajane znamke so bile Volkswagen, Škoda in Renault. Število prvič registriranih lahkih gospodarskih vozil se je povečalo za skoraj 43 odstotkov na 820. Prodaja elektrificiranih vozil se je zmanjšala.