STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

promet 9:13

Mesečna prometna napoved

Danes je zaradi praznika Jezusovega vnebohoda pričakovan povečan promet iz tujine proti Hrvaški, so sporočili iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste. Zaradi današnjega praznika v Avstriji, Franciji in Nemčiji do 22. ure velja omejitev tovornega prometa.

kultura 9:00

V Galeriji P74 razstava nominirancev nagrade skupine OHO

V Galeriji P74 bodo drevi odprli razstavo nominirancev nagrade skupine OHO 2024. Za nagrado so nominirani Maja Bojanić, Lucija Rosc, Dominik Štibernik in Nežka Zamar. Razstava bo na ogled do 28. maja, ko bodo tudi razglasili zmagovalko oziroma zmagovalca.

šport 8:41

Florida izenačila serijo končnice NHL, Vancouver povedel

Hokejisti Vancouver Canucks so v polfinalu končnice zahodnega dela severnoameriške lige NHL premagali Edmonton Oilers s 5:4 in po slavju na svojem ledu povedli z 1:0 v zmagah. Na vzhodnem delu so igralci Floride Panthers ugnali Boston Bruins. Na prvi tekmi so visoko klonili z 1:5, na drugi pa tekmece nadigrali s 6:1 za izenačenje v obračunu.

gospodarstvo 8:39

Nafta se je podražila

Cene surove nafte so se v današnjem trgovanju zvišale. Od začetka aprila so se sicer cene nafte večinoma zniževale, saj se je pozornost trga z geopolitičnih napetosti na Bližnjem vzhodu preusmerila nazaj na ohlajajoči gospodarski trg. K višjim cenam nafte pa prispeva tudi močnejši dolar, valuta, s katero trgujejo naftni trgovci.

gospodarstvo 8:38

Azijske borze neenotne

Indeksi na azijskih borzah danes nimajo enotne smeri. Vlagatelji premlevajo indice o težko pričakovanem začetku zniževanja obrestnih mer. Optimizem zvišujejo odločitev švedske centralne banke, ki je v sredo prvič po osmih letih znižala ključno obrestno mero, in napovedi, da bi se za podoben korak lahko kmalu odločila tudi britanska centralna banka.