STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 12:51

Organizirani prevozi po Bohinju nič več brezplačni

Bohinjski občinski svetniki so na četrtkovi seji potrdili predlog občinske uprave, po katerem organizirani poletni turistični prevozi s parkirišč do Bohinjskega jezera ne bodo več brezplačni. Celodnevna vozovnica bo stala dva evra, brezplačna pa bo za otroke do 14. leta in občane.

svet 12:49

V Iranu volitve za preostalih 45 sedežev v parlamentu

V Iranu danes poteka drugi krog parlamentarnih volitev, v katerem se 90 kandidatov v 22 volilnih okrajih poteguje za 45 sedežev, ki so po prvem krogu 1. marca ostali nezasedeni, potem ko nihče od kandidatov ni dobil zahtevanih 20 odstotkov glasov. V prestolnici Teheran se jih za 16 sedežev poteguje 32, poročajo tuje tiskovne agencije.

svet 12:47

Borrell: Španija bo Palestino priznala 21. maja

Visoki zunanji predstavnik EU Josep Borrell je dejal, da bo Španija Palestino priznala 21. maja. "To mi je potrdil zunanji minister Jose Manuel Albares," je dejal Borrell, ki je v preteklosti vodil špansko diplomacijo. Upa, da se bodo Španiji, Irski, Sloveniji in Malti, ki so napovedale priznanje, pridružile še druge države EU.

gospodarstvo 12:42

IAG v četrtletju z nižjo izgubo

Letalska skupina IAG, pod okrilje katere med drugim sodita britanski British Airways in španska Iberia, je prvem letošnjem četrtletju zabeležila štiri milijone evrov izgube po obdavčitvi, medtem ko je ta lani znašala 87 milijonov evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Prihodki so se medtem zvišali za 9,2 odstotka na 6,4 milijarde evrov.

za uredništva pregled tiska 12:41

Finance Manager o prepovedi platform za kratkoročno oddajanje nepremičnin (10. 5.)

Peter Frankl v komentarju Naj minister Maljevac pove, ali je kdaj bival v airbnbju, piše o prepovedi platform za kratkoročno oddajanje nepremičnin v najem. Avtor meni, da je mnogo ljudi, ki bi platforme, kot je Airbnb, omejili doma, med potovanjem pa radi, nekoliko dvolično, posegajo po istih platformah.

Slovenija 12:14

Glas ljudstva s terensko kampanjo za spodbujanje volilne udeležbe

Iniciativa Glas ljudstva začenja terensko kampanjo za spodbujanje informirane volilne udeležbe na evropskih volitvah. Po njihovem mnenju je trenutno Evropa na razpotju, volitve pa bodo ključne za njeno prihodnost. V iniciativi bodo tudi tokrat pripravili javno predvolilno soočenje kandidatnih list.