STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 14:33

Iz Rafe po podatkih UNRWA od ponedeljka zbežalo že 110.000 ljudi

Iz Rafe na jugu Gaze je od ponedeljka, odkar je Izrael okrepil vojaške operacije v tem mestu, zbežalo že okoli 110.000 ljudi, je danes ocenila agencija ZN za pomoč palestinskim beguncem (UNRWA). V Rafi naj bi po podatkih ZN živelo 1,4 milijona notranje razseljenih oseb.

Slovenija 14:29

Koprski policisti preiskujejo sum požiga vozil

V požaru, ki je v četrtek okoli 4. ure v Semedeli zajel štiri osebne avtomobile, motorno kolo ter del bližnje hiše, je nastalo za 200.000 evrov škode, so danes sporočili s Policijske uprave Koper. Policisti in kriminalisti preiskujejo razloge za sum kaznivega dejanja požiga in preverjajo s požarom avtomobila sredi aprila v Jurčičevi ulici.

gospodarstvo 14:21

Industrijska proizvodnja v prvem četrtletju s padcem

Vrednost industrijske proizvodnje v Sloveniji je bila v prvem četrtletju za 2,9 odstotka manjša kot v enakem obdobju lani. Pri tem je najbolj, za več kot tretjino, upadla v oskrbo z električno energijo, plinom in paro. V četrtletju je bil medletno nižji tudi prihodek od prodaje v industriji.

gospodarstvo 14:16

Država in občina Bovec dobili ponudbo za rešitev smučišča Kanin

Občina Bovec ter ministrstvi za gospodarstvo in infrastrukturo so pred prvomajskimi prazniki dobili ponudbo za javno-zasebno partnerstvo, ki po besedah bovškega župana Valterja Mlekuža pomeni resno možnost za rešitev smučišča Kanin. Podpredsednik vlade Matej Arčon je potrdil, da na ministrstvu poteka analiza možnosti glede rešitve smučišča.

Slovenija 14:10

Tedni vseživljenjskega učenja tudi letos brezplačni in na voljo vsem državljanom

V koprskem gledališču so danes odprli Tedne vseživljenjskega učenja, ki že devetindvajseto leto zapored potekajo pod okriljem Andragoškega centra Slovenije. Ti bodo po vsej Sloveniji potekali med 10. majem in 16. junijem. Na prireditvi so izpostavili pomen, vlogo in potek projekta, podelili pa so tudi posebna priznanja.

kultura 14:05

Znani dobitniki nagrad OHS 2024

V galeriji Edvard so v četrtek podelili nagrade za najboljše projekte festivala Odprte hiše Slovenije (OHS) 2024 po izboru občinstva. Nagrade so bile podeljene v treh kategorijah: javni, družbeni in poslovni projekti, stanovanjski projekti in projekti z lesom. Obiskovalci OHS 2024 so si letos lahko ogledali več kot 70 arhitekturnih projektov.

gospodarstvo 14:04

Nemški gradbeniki bodo prihodnji teden stavkali

Sindikat nemških gradbenih delavcev je pozval k stavki, ki se bo začela v ponedeljek v severozahodni nemški zvezni deželi Spodnja Saška. Od torka naprej bodo po napovedih sindikata IG BAU, ki zastopa okoli 930.000 delavcev v gradbeništvu, po vsej Nemčiji potekale nadaljnje selektivne stavke.