STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija gospodarstvo 8:07

Zaradi rekonstrukcije popolna zapora ceste do Poslovne cone Hrastje

Mestna občina Kranj nadaljuje z rekonstrukcijo ceste od glavne ceste Šenčur-Kranj do Poslovne cone Hrastje. Zaradi priprave in asfaltiranja ceste bo ta od danes do 22. maja popolnoma zaprta za ves promet. Obvoz bo potekal preko krožišča pri Mercatorju Primskovo, mimo Tuša in Supernove ter naprej skozi Čirče in Hrastje.

svet kultura 8:00

Na gradu Rajhenburg in v več kot 40 evropskih mestih nocoj Noč utrdb

V več kot 40 mestih v šestih evropskih državah bo zvečer potekala Noč utrdb, ki so jo začeli pred tremi leti v Šibeniku na Hrvaškem. Mesta, ki sodelujejo pri dogodku, bodo pripravila bogate vzgojno-zabavne vsebine. Letos se programu pridružuje grad Rajhenburg kot prva lokacija tovrstne dediščine iz Slovenije.

gospodarstvo 7:50

SOS za vode: Blejsko jezero obremenjeno s hranili, težava tudi preobilje krapov

Blejsko jezero kljub prizadevanjem stroke in občine ostaja v zmernem ekološkem stanju, se pa ocena nekaterih kazalnikov zadnja leta izboljšuje. Glavni težavi sta obremenjenost jezera s hranili in neprimerna sestava ribje združbe; preveč je npr. krapov. Obremenitve prinaša pritok Mišca, predvsem fosfor. Potok Ušivec pa ni primeren za dotok v jezero.

svet 7:40

Ob izraelski zavrnitvi predloga za premirje delegacija Hamasa zapustila Kairo

Delegacija Hamasa, ki je v Kairu sodelovala v novem krogu pogajanj o prekinitvi ognja v Gazi, je zapustila egiptovsko prestolnico in se odpravila v katarsko Doho, je danes sporočilo palestinsko islamistično gibanje, potem ko naj bi Izrael zavrnil nov predlog za premirje. Po navedbah skupine je pogajalska žogica zdaj popolnoma na strani Izraela.

za uredništva pregled tiska 7:29

Mladina o prodaji skupine Panvita hrvaški družbi Mplus (10. 5.)

Grega Repovž v uvodniku Spet piše o prodaji Panvite hrvaški družbi Mplus. V preteklosti je v tuje, spet zlasti hrvaške roke, prešel že ogromen del prehranske verige, od Žita do Mercatorja. V slovenskih rokah ni niti ene relevantnejše trgovske verige. Vedno znova upamo, da bo vlada razumela pomen slovenskih lastnikov družb, ki delujejo v državi.