STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 15:17

Vsaka oseba mora sama sprejemati odločitve glede telesne nedotakljivosti

Amnesty International Slovenije (AIS) začenja osveščevalno kampanjo Ja pomeni ja, v kateri opozarjajo, da spolni odnos brez jasnega soglasja pomeni posilstvo. Vsaka oseba mora sama sprejemati odločitve glede telesne nedotakljivosti, so poudarili na današnji novinarski konferenci.

gospodarstvo 15:14

Krški Sop International predstavil nov obrat za predmontažo linij za lakiranje

Podjetje za proizvodnjo industrijske opreme za lakirništvo Sop International iz Krškega je danes predstavilo nov proizvodni objekt, namenjen predmontaži linij za lakiranje. Z njim bodo lahko po besedah direktorja Benjamina Hlebca sprejeli tudi zahtevnejše projekte. Hkrati so v podjetju obeležili 30-letnico delovanja in 10-letnico lastne lakirnice.

gospodarstvo 15:11

Poljski kmetje protestirali proti zelenemu dogovoru

Množica poljskih kmetov in sindikalistov je danes v Varšavi s sloganom Dol z zelenim dogovorom protestirala proti evropskemu načrtu za okolju prijaznejše kmetijstvo. Poljski kmetje so prepričani, da dogovor škodi gospodarstvu, pozvali pa so tudi k referendumu o tem vprašanju, poročajo tuje tiskovne agencije.

Slovenija 15:11

SD v Mariboru začela kampanjo Močna Evropa, močna Slovenija

SD je z današnjim srečanjem s kandidati in kandidatkami v Mariboru začela kampanjo Močna Evropa, močna Slovenija za volitve v Evropski parlament. Po besedah nosilca liste Matjaža Nemca (S&D/SD) je zdaj čas za politiko močne Evrope. "Samo močna Evropa in z njo močna Slovenija je lahko solidarna, zelena, inovativna in varna," menijo v stranki.

gospodarstvo 15:07

V Ormožu nov lesnopredelovalni center Žiher les

Podjetje Žiher je v Ormožu odprlo lesnopredelovalni center Žiher les. Ker je podjetje projekt med izvedbo razširilo, se je investicija z začetnih 3,6 zvišala na 5,5 milijona evrov, je na novinarski konferenci povedal direktor Marko Žiher. Projekt je z 1,4 milijona evrov sofinanciralo gospodarsko ministrstvo.

svet 15:03

Zmagovalka makedonskih volitev VMRO-DPMNE proti priznanju bolgarske manjšine

Desna nacionalistična stranka VMRO-DPMNE, ki je v sredo zmagala na predsedniških in parlamentarnih volitvah v Severni Makedoniji, vztraja pri tem, da ne bo prišlo do ustavnih sprememb za priznanje bolgarske manjšine. Priznanje manjšine, ki šteje približno 3000 pripadnikov, je sicer eden od pogojev pri približevanju države EU.

gospodarstvo 14:46

Delavci Varteksa na peti dan stavke tudi s protestom

Delavci nekoč vodilne hrvaške modne in tekstilne družbe, varaždinskega Varteksa, stavkajo že peti dan. Danes so na protestu na osrednjem mestnem trgu v Varaždinu znova izrazili nezadovoljstvo zaradi neizplačanih plač ter zahtevali obstanek podjetja in nadaljevanje proizvodnje, poročajo hrvaški mediji. Podprl jih je tudi varaždinski župan.