STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 14:04

Nemški gradbeniki bodo prihodnji teden stavkali

Sindikat nemških gradbenih delavcev je pozval k stavki, ki se bo začela v ponedeljek v severozahodni nemški zvezni deželi Spodnja Saška. Od torka naprej bodo po napovedih sindikata IG BAU, ki zastopa okoli 930.000 delavcev v gradbeništvu, po vsej Nemčiji potekale nadaljnje selektivne stavke.

svet 14:00

Po naklepnih požigih začasno zaprli sedež UNRWA v Vzhodnem Jeruzalemu

Sedež Agencije Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncev na Bližnjem vzhodu (UNRWA) v Vzhodnem Jeruzalemu so začasno zaprli zaradi drugega naklepnega požiga s strani Izraelcev v zadnjem tednu, je v četrtek sporočil vodja agencije Philippe Lazzarini. Požig so med drugim obsodile palestinske oblasti, EU in Nemčija ter več arabskih držav.

svet 13:54

Tusk pred evropskimi volitvami preoblikoval vlado

Poljski premier Donald Tusk se je slab mesec pred evropskimi volitvami odločil za preoblikovanje vlade. Spremembe so povezane z nekaterimi ministri, ki kandidirajo na junijskih volitvah v Evropski parlament. Med novimi imeni, ki jih je danes objavil Tusk, sta tudi ministra za notranje zadeve in za kulturo.

Slovenija 13:53

Sviz opozarja Goloba na kršitev stavkovnega sporazuma

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) je na predsednika vlade Roberta Goloba naslovil pismo, v katerem ga opozarja na kršitev stavkovnega sporazuma. Prepričani so, da vladni pogajalski predlog ne odpravlja plačnih nesorazmerij v vzgoji in izobraževanju, zato vlado sprašujejo, ali je odstopila od dogovorjenega cilja.

Slovenija 13:47

Preiskovalne komisije DZ glavna tema kolegija predsednice DZ

Kolegij predsednice DZ je določil dnevni red redne seje DZ, ki se bo začela 20. maja. Na njej bodo med drugim obravnavali akt o odreditvi parlamentarne preiskave glede domnevnih odvzemov mladoletnih otrok iz slovenskih porodnišnic med leti 1965 in 1991. Tudi sicer je bilo delovanje parlamentarnih preiskovalnih komisij v ospredju seje kolegija.

šport 13:47

Kajakaši in kanuisti prihodnji teden na EP v Tacnu

Kajakaši in kanuisti so na novinarski konferenci predstavili svoja pričakovanja pred evropskim prvenstvom v slalomu na divjih vodah, ki bo od 15. do 19. maja potekalo v Tacnu. Na prvenstvu bo nastopilo po šest slovenskih kanuistov in kajakašev, od katerih najvišje merijo Benjamin Savšek, Luka Božič, Peter in Eva Terčelj.

šport 13:44

Rose želi vsaj za sezono obdržati Simonsa in Šeška

Trener nemškega prvoligaša RB Leipzig Marco Rose si na vsak način želi, da bi napadalca Nizozemec Xavi Simons in Slovenec Benjamin Šeško vsaj še eno leto vztrajala v klubu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. V zadnjih dneh se namreč vrstijo namigi o njunem odhodu.