STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 19:01

Biden odobril 400 milijonov dolarjev vojaške pomoči Ukrajini

Ameriški predsednik Joe Biden je danes državnega sekretarja Antonyja Blinkna pooblastil, da Ukrajini nameni dodatno vojaško pomoč za obrambo pred rusko agresijo v vrednosti 400 milijonov dolarjev, je sporočila Bela hiša. Dodatna pomoč prihaja v času, ko je Rusija sprožila ofenzivo v regiji Harkov.

promet 19:00

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče zaprta cesta Logatec-Žiri med Rovtami in Podklancem. Obvoz je možen preko Medvedjega Brda.

svet kultura 18:56

Umrl srbski književnik in prevajalec Ivan Ivanji

V 96. letu starosti je v četrtek umrl pisatelj, prevajalec, novinar, pedagog, dramaturg in diplomat Ivan Ivanji, so za srbsko tiskovno agencijo Tanjug potrdili pri beograjski založbi Laguna.

Slovenija 18:51

Pogrešajo 28-letnika iz okolice Škofje Loke

Svojci pogrešajo 28-letnega Žana Tuška iz Zminca pri Škofji Loki. Nazadnje so ga videli popoldne na območju Radovljice, pozneje pa naj bi bil v okolici železniške postaje na Jesenicah, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

šport 18:50

Tina Šutej tretja na diamantni ligi v Dohi

Tina Šutej je na atletski diamantni ligi v Dohi zasedla tretje mesto, v skoku s palico je preskočila 4,63 m. Pred tem je Kristjan Čeh v metu diska zmagal s 70,48 m in postal drugi v sezoni, ki je presegel 70 m. Anita Horvat je bila 10., zadnja v teku na 800 m (2:05,06), četrta slovenska predstavnica Lia Apostolovski pa nastopa v skoku v višino.