Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

kultura 9:00

Na mariborskem lutkovnem odru prenovljena Princesa na zrnu graha

Na odru Lutkovnega gledališča Maribor (LGM) bodo danes premierno izvedli predstavo Princesa na zrnu graha. Znana pravljica Hansa Christiana Andersena je nastala na temeljih ulične predstave izpred skoraj dveh desetletij, pri čemer je tokrat avtorica likovne podobe Sabina Šinko, režiserka pa takrat in danes Andreja Kovač.

svet 8:57

Turčija osumljenca za dvojni umor izročila Severni Makedoniji

Ljupče Palevski, glavni osumljenec za umora 14-letne Vanje Gjorčevske in upokojenca Pančeta Žežovskega, je bil v sredo izročen Severni Makedoniji. Palevskega so decembra lani, kmalu po odkritju trupel žrtev, prijeli v Turčiji, kjer je čakal na izročitev v domovino.

gospodarstvo 8:22

Azijske borze v zelenem

Delniški indeksi na borzah v Aziji so se danes zvišali. Rast je sledila zvišanju v sredo v ZDA, potem ko so podatki o znižanju inflacije vzbudili upanje na skorajšnje znižanje obrestnih mer, poročajo tuje tiskovne agencije.

Slovenija 8:20

Kranjska šolska telovadnica leto in pol po vdoru stropa obnovljena

Mestna občina Kranj je zaključila obnovo telovadnice Osnovne šole Franceta Prešerna Kranj, ki je bila poškodovana v močnem deževju jeseni 2022, ko se je vdrl strop. Celovita obnova telovadnice je stala 626.000 evrov in je stekla lani, od tega tedna dalje pa se v telovadnici znova izvaja pouk športa.