Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 7:17

Biden na udaru kongresa zaradi omejitev dobav orožja Izraelu

Predstavniški dom ameriškega kongresa je v četrtek z 224 glasovi proti 187 potrdil predlog zakona, s katerim želi prisiliti predsednika Joeja Bidna, da v celoti nadaljuje z dobavami orožja Izraelu. Republikanci so s tem odzvali na odločitev Bidnove vlade o ustavitvi pošiljanja velikih bomb v upanju, da preprečijo napad na Rafo na jugu Gaze.

kultura 7:07

Spati s tigrom kot filmska interpretacija slikarke Marie Lassnig

Ob razstavi avstrijske umetnice Marie Lassnig, ki je še do sredine avgusta na ogled v Cankarjevem domu, so prikazali film Spati s tigrom, v katerem je režiserka Anja Salomonowitz portretirala njeno življenje in delo. Kot je povedala ob projekciji, je film njena interpretacija umetnice, ki jo je skušala začutiti skozi njeno ustvarjanje.

kultura 7:00

Briljantina za uvod v sedmo sezono drive-in kina na Viču

Kino Bežigrad bo na parkirišču ljubljanskega Centra Vič sedmič postavil drive-in kino Bežigrad. Kot prvi bo zvečer na sporedu kultni filmski muzikal iz leta 1978, ki je zaznamoval generacije in postal simbol pop kulture - Briljantina. Otvoritvena projekcija je že razprodana, zato bodo film Randala Kleiserja zavrteli še 8. junija.