STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 17:15

Varnostni svet ZN na zahtevo Rusije v torek o razmerah v BiH

Varnostni svet Združenih narodov bo na zahtevo Rusije v torek na izrednem zasedanju razpravljal o razmerah v Bosni in Hercegovini, so za STA danes potrdili v slovenski misiji pri Združenih narodih. Srbski zunanji minister Ivica Dačić je napovedal, da bodo na zasedanju obravnavali predlog resolucije o Srebrenici.

svet 17:08

EU omejila izdajanje vizumov Etiopijcem

Evropska unija je danes omejila izdajanje vizumov etiopskim državljanom, saj je sodelovanje Etiopije na področju ponovnega sprejemanja njenih državljanov nezadostno, so sporočili s Sveta EU. Med drugim države članice Etiopijcem ne bodo mogle več izdajati vizumov za večkratni vstop, za obravnavo vloge pa bodo imele 45 dni časa.

gospodarstvo 16:51

Skupina Cetis lani z nekoliko manjšim čistim dobičkom

Skupina Cetis, ki deluje na področju rešitev varnostnih in komercialnih tiskovin ter embalaže, je v letu 2023 ustvarila nekaj manj kot 125,4 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 5,1 odstotka več kot leto prej. Čisti dobiček se je znižal za 3,4 odstotka na 18,3 milijona evrov.

svet 16:51

Istospolni pari na Češkem bodo pridobili več pravic

Češki predsednik Petr Pavel je danes podpisal zakon, s katerim bodo istospolni pari na Češkem od prihodnjega leta pridobili večino pravic, ki jih uživajo poročeni heteroseksualni pari, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Češki parlament je sicer februarja zavrnil predlog, s katerim bi uzakonili tudi poroke istospolnih partnerjev.

vreme 16:42

Vreme: Ponoči bo pretežno jasno

Zvečer in ponoči bo večinoma jasno, na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11, v krajih z burjo okoli 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Slovenija 16:42

Na Dolenjskem v petek več vlomov

Policisti so v petek na Dolenjskem obravnavali več vlomov. Med drugim so neznanci vlomili v zidanico v Podbočju in odnesli televizijo, meso in kuhinjsko posodo ter iz sodov iztočili še približno 600 litrov vina, s tem pa so lastnikom naredili za okoli 2000 evrov škode, so sporočili s PU Novo mesto.

Slovenija 16:33

Mladeniču za poskus uboja v Celju tri leta in osem mesecev zapora

Celjsko sodišče je 19-letnemu Pascalu Gričniku za poskus uboja oktobra lani, ki ga je zagrešil nad vrstnikom pred celjskim dijaškim domom izreklo tri leta in osem mesecev zapora. S tem je v celoti prisluhnilo predlogu tožilstva, s katerim se je obtoženi dogovoril za priznanje očitkov in si tako prislužil nekaj nižjo kazen od predpisane.