STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

za uredništva pregled tiska 22:26

Delo o izzivih EU (29. 4.)

Peter Žerjavič v komentarju Macronova diagnoza piše o izzivih EU. Čeprav je že od prvega Macronovega govora na Sorboni opevani cilj suverena Evropa, ki da lahko sama odloča o svoji usodi na najpomembnejših področjih, se stvari premikajo počasi. Od začetka njegovega prvega mandata so težave stare celine postale samo še večje in bolj usodne, meni.

šport 21:48

Darmstadt že izpadel iz nemške prve lige

Nemški nogometni klub Darmstadt je kot prvi izpadel med drugoligaše. Usoden je bil poraz v 31. krogu nemškega prvenstva proti Heidenheimu z 0:1. Darmstadt ima tri kroge pred koncem na računu vsega 17 točk in se po eni sezoni poslavlja od prvoligaškega statusa.

za uredništva pregled tiska 21:32

Tuje tiskovne agencije o Sloveniji (27. in 28. 4.)

Srbska tiskovna agencija Tanjug je povzela poročanje STA o tem, da je zunanje ministrstvo obsodilo skrunitve spomenikov padlim slovenskim in italijanskim partizanom in antifašistom pri Rimu in v Trstu. Poročala je tudi o tem, da bivši predsednik republike Borut Pahor pripravlja osnutek predloga za nadaljevanje dialoga med Beogradom in Prištino.

za uredništva pregled tiska 21:30

Večer o selitvi sedeža Nove KBM (29. 4.)

Damijan Toplak v komentarju Kdo bo sploh ostal v Mariboru piše o selitvi sedeža Nove KBM v Ljubljano, čemur skoraj nihče ne ugovarja. Sprašuje se, kam bi podravski varčevalci kot lokalpatrioti sploh lahko prenesli svoja denarna sredstva, če bi to želeli. Maribor namreč po več kot stotih letih ostaja brez banke, ki bi imela v mestu sedež poslovanja.