STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 18:53

Xi Jinping prihodnji teden v Franciji, Srbiji in na Madžarskem

Kitajski predsednik Xi Jinping se bo 6. in 7. maja mudil na uradnem obisku v Franciji, nato bo do 10. maja obiskal še Srbijo in Madžarsko, so danes potrdili v Pekingu. Tema pogovorov v Parizu bodo po napovedih zlasti mednarodne krize ter skupno reševanje globalnih izzivov, v Beogradu in Budimpešti pa gospodarsko sodelovanje.

Slovenija 18:46

Sindikat policistov Slovenije nasprotuje prevzemu nalog pravosodnih policistov

V Sindikatu policistov Slovenije so pridobili informacijo, da je vodstvo policije z dopisom naročilo, da bo policija pomagala pri izvrševanju odredb sodišč. Temu odločno nasprotujejo in poudarjajo, da so policisti preobremenjeni. Hkrati zatrjujejo, da je razmejitev med pravosodjem ter policijo določena z razlogom in da jo je treba upoštevati.

Slovenija 18:45

Gornika na območju Špikovega grabna odnesel snežni plaz

V občini Kranjska Gora sta gornika dopoldne smučala z vrha Male Ponce proti Špikovemu grabnu. Na mestu, kjer smučanje ni bilo več mogoče, sta morala opraviti spust po vrvi preko skalnega skoka v Špikov graben. Pri tem je enega izmed gornikov zajel snežni plaz. Zaradi hudih poškodb je na mestu umrl, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

svet 18:28

Burkina Faso blokirala še več tujih medijev zaradi objave obtožb o zločinih vojske

Oblasti Burkine Faso so po začasni prepovedi oddajanja britanskega BBC Africa in ameriške mreže Voice of America blokirale še več tujih medijev, ki so objavili sklepe poročila Human Rights Watch (HRW), v katerem je ta nevladna organizacija za človekove pravice obtožila vojsko Burkine Faso, da je februarja izvedla pokol 223 civilistov.

šport 18:21

Matični klub proslavil medalji z judoistkama Kajzer in Leški

Slovenski judoistki Kaja Kajzer in Andrej Leški sta pretekli konec tedna poskrbeli za nov odmeven uspeh na velikih tekmovanjih s srebrno in bronasto medaljo na evropskem prvenstvu v Zagrebu. Ob vrnitvi domov sta se jima danes v Ljubljani poklonili tudi v matičnem Judo klubu Bežigrad.

Slovenija 18:18

Nasilneži na železniški postaji v Novem mestu grozili mladoletnikom

Trije nasilneži so se v soboto zvečer na železniški postaji Kandija v Novem mestu spravili na mladoletnike, ki so čakali na vlak. Grozili so jim s pretepom in od njih pobrali denar, ki so ga imeli pri sebi, tako da jim je zmanjkalo denarja za vozovnico. Policisti so nasilneže prijeli, ko je vlak pripeljal v Črnomelj, so sporočili s PU Novo mesto.

gospodarstvo 18:15

Evropske borze neenotno; cenejša nafta, dražji evro

Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi danes niso imeli enotne smeri. Vlagatelji že pogledujejo proti zasedanju odbora za odprti trg ameriške centralne banke Federal Reserve, ki naj bi v sredo obrestne mere ohranil nespremenjene. Prav tako so v pričakovanju novih poslovnih objav. Nafta se je pocenila, tečaj evra pa je pridobil.