STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 6:00

Prihod praznika dela napovedujejo tudi mlaji

Prihod praznika dela napovedujejo različni dogodki, ne le kresovanja. Med njimi je postavljanje značilnega mlaja, ki je skoraj do vrha obsekana in obeljena smreka ter pomeni glasnika veselja. Medtem ko so ga ponekod postavili v minulih dneh, ga bodo denimo v Novi Gorici in Murski Soboti danes.

svet kultura 6:00

Predmeti zvezdnikov na dobrodelni dražbi za otroke z vojnih območij

Pod okriljem britanske humanitarne organizacije War Child vse do 16. maja poteka dobrodelna dražba, na kateri je naprodaj okoli 70 predmetov, ki so jih za avkcijo podarili filmski in glasbeni zvezdniki. Med zanimivejšimi je scenarij za film Pravzaprav ljubezen. Izkupiček bodo namenili otrokom iz vojnih območij, piše The Guardian.

svet kultura 5:30

Kylie Minogue bo odprla letošnji Sziget

Avstralska pop pevka Kylie Minogue bo nastopila na glavnem odru otvoritvenega dneva letošnjega festivala Sziget v Budimpešti, so nedavno sporočili organizatorji. Eden največjih in najbolj raznolikih glasbenih festivalov v Evropi se bo začel 7. avgusta in bo trajal do 12. avgusta, poroča madžarska tiskovna agencija MTI.

kultura 5:00

Ob mednarodnem dnevu jazza več nastopov po starem delu Ljubljane

Mednarodnemu dnevu jazza, ki ga svet praznuje na današnji dan od leta 2012, so se tudi letos pridružili v več krajih po Sloveniji. Za vse ljubitelje tovrstne glasbe so program nastopov v živo pripravili pri zavodu Imago Sloveniae in Staroljubljanskem zavodu za kulturo. V starem delu Ljubljane se bo od popoldneva do večera zvrstilo več koncertov.

Slovenija 5:00

Na predvečer praznika dela bodo po gričih zagoreli kresovi

Po gričih bodo danes na predvečer praznika dela zagoreli kresovi, sindikati in nekatere druge organizacije pa bodo poskrbeli za vsebino kresovanj. Na kresovanju na Rožniku v Ljubljani bodo spregovorili predsednica svobodnih sindikatov Lidija Jerkič, predstavniki konfederacije sindikatov javnega sektorja in konfederacije sindikatov Pergam.

gospodarstvo 0:30

Statistiki bodo objavili najnovejše podatke o inflaciji

Slovenski in evropski statistični urad bosta danes objavila podatke o inflaciji v aprilu. V Sloveniji se je letna inflacija marca okrepila na 3,6 odstotka, v območju z evrom pa znižala na 2,4 odstotka. Eurostat bo objavil tudi prvo oceno gibanja BDP v evrskem območju in EU v letošnjem prvem četrtletju.