STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 14:39

Končuje se remont krške nuklearke

Redni remont Nuklearne elektrarne Krško (Nek) se po mesecu dni končuje, v elektroenergetsko omrežje jo bodo predvidoma znova začeli priključevati v sredo. Ob menjavi goriva, standardnem nadzoru, vzdrževanju in posodabljanju opreme so v remontu preverjali tudi vpliv staranja na komponente. Do priključitve lahko prihaja do hrupa ob sproščanju pare.

svet 14:33

V ruskih napadih na Odeso in Harkov več mrtvih

V ponedeljkovem ruskem napadu na ukrajinsko pristaniško mesto Odesa je bilo po zadnjih podatkih ubitih pet ljudi, več kot 20 je ranjenih, so danes sporočile tamkajšnje oblasti. Danes je bilo tarča ruskih napadov tudi drugo največje ukrajinsko mesto Harkov, kjer je bila po najnovejših podatkih ubita ena oseba, devet je ranjenih.

svet 14:26

V Londonu moški z mečem ubil 13-letnika in ranil več ljudi

V naselju Hainault na severovzhodu Londona je moški davi z mečem ubil 13-letnika in ranil še štiri druge ljudi, vključno z dvema policistoma, je sporočila londonska policija, ki je 36-letnega osumljenca že prijela. Motiv za napad za zdaj ni znan. Policija meni, da ni šlo za teroristično dejanje, poroča britanski BBC.

Slovenija šport 14:24

Novogoriški policisti ukrepali zaradi uporabe pirotehnike na nedeljski nogometni tekmi

Po nedeljski tekmi 2. slovenske nogometne lige med Gorico in Primorjem policisti ugotavljajo, kdo je povzročil eksplozijo, v kateri se je lažje poškodoval moški. Zoper 19-letnika, ki je imel v posesti pirotehnične izdelke, bodo podali obdolžilni predlog. Preverjajo tudi izvedbo ukrepov za zagotavljanje varnosti, so sporočili novogoriški policisti.

gospodarstvo 14:09

Huawei z več kot šestkratno rastjo četrtletnega dobička

Kitajski tehnološki velikan Huawei je v prvem četrtletju letos zabeležil 2,7 milijarde dolarjev (2,5 milijarde evrov) čistega dobička, kar je 564 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju. Prihodki so poskočili za 36,7 odstotka na 24,7 milijarde dolarjev (23 milijard evrov).