STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 11:10

V ruskih napadih na Odeso in Harkov več mrtvih

V ponedeljkovem ruskem napadu na ukrajinsko pristaniško mesto Odesa je bilo po zadnjih podatkih ubitih pet ljudi, več kot 20 je ranjenih, so danes sporočile tamkajšnje oblasti. Tarča ruskih napadov je bilo danes tudi drugo največje ukrajinsko mesto Harkov, kjer sta bila ubita dva človeka.

šport 11:08

AIPS ob stoletnici za nagrade rekordnih 1887 predlogov iz 140 držav

Mednarodno združenje športnih novinarjev AIPS je na kongresu ob svoji stoletnici v Santa Sussani pri Barceloni šestič podelilo svetovne nagrade za dosežke v športnem novinarstvu. Združenje je za šest kategorij nagrad prejelo rekordnih 1887 predlogov iz 140 držav, tudi iz največjih svetovnih medijev.

gospodarstvo 10:47

Cene uvoženih proizvodov marca višje kot pred mesecem dni

Cene uvoženih proizvodov so bile marca za 0,2 odstotka višje kot februarja in za 3,4 odstotka nižje kot marca lani. Na mesečni ravni je bilo najopaznejše zvišanje cen v oskrbi z električno energijo, plinom in paro, medtem ko so se cene medletno najbolj znižale ravno v omenjeni skupini.

gospodarstvo 10:46

Februarja nekoliko manjša prodaja

Skupni obseg prodaje se je februarja na mesečni ravni zmanjšal za 0,5 odstotka - v trgovini za 0,6 odstotka, v storitvenih dejavnostih pa za 1,8 odstotka. Najbolj je upadel v poslovanju z nepremičninami, so sporočili s statističnega urada. V medletni primerjavi medtem statistiki beležijo rast prodaje.

gospodarstvo 10:45

Stellantis na začetku leta z nižjimi prihodki

Proizvajalec avtomobilov Stellantis je v prvem letošnjem četrtletju zabeležil nižje prihodke, predvsem zaradi manjšega obsega prodaje in valutnih nihanj. Po vsem svetu je francosko-italijansko-ameriška skupina prodala deset odstotkov manj vozil kot v enakem lanskem obdobju, pri čemer so se prihodki znižali za 12 odstotkov na 41,7 milijarde evrov.

gospodarstvo 10:41

Obseg proizvodnje februarja večji

Skupni obseg proizvodnje v slovenskem gospodarstvu se je februarja skupno povečal tako na mesečni kot medletni ravni. Na mesečni ravni je bil za 0,6 odstotka večji, najizraziteje pa se je po podatkih statističnega urada povečal v gradbeništvu in industriji.