STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 10:29

Večina evropskih borz zaprtih

Večina pomembnejših evropskih borz je zaradi praznika dela danes zaprtih. Izjema je londonska, kjer se osrednji indeks zvišuje. Vlagatelji po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pričakujejo odločitev ameriške centralne banke Federal Reserve (Fed) glede morebitne spremembe osrednje obrestne mere.

šport 10:17

V Braziliji so se spomnili na Ayrtona Senno

Danes mineva 30 let od tragične smrti legendarnega brazilskega dirkača Ayrtona Senne, ki se je smrtno ponesrečil na dirkališču v Imoli. V teh dneh v spomin nanj v Braziliji potekajo številne slovesnosti, ki pričajo, da je med njegovimi rojaki spomin nanj še kako živ, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 10:01

Nafta cenejša

Cene nafte se danes znižujejo. Vlagatelji po ocenah analitikov pričakujejo odločitev ameriške centralne banke Federal Reserve (Fed) glede morebitne spremembe osrednje obrestne mere, poročajo tuje tiskovne agencije.

šport 10:00

Pogačar nesporni favorit za zmago na Giru

Pozornost slovenske kolesarske javnosti bo od 4. do 26. maja usmerjena na italijanske ceste, kjer bo ob premiernem nastopu Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) lovil zmago na Giru. Slovito rožnato pentljo je lani po sanjskem razpletu v vožnji na čas na Svete Višarje dobil Primož Roglič, ki ga tokrat ne bo na startu.

svet 9:53

V ruskih napadih na Odeso več mrtvih

V ruskih napadih na ukrajinsko obmorsko mesto Odesa so umrli najmanj trije ljudje, še trije so bili ranjeni, je danes sporočil tamkajšnji župan Genadij Truhanov. Pomembno pristaniško mesto ob Črnem morju je bilo sicer že večkrat tarča napadov.

gospodarstvo 9:46

Azijske borze ob okrnjenem trgovanju v rdečem

Večina pomembnejših azijskih borz je zaradi praznika dela danes ostala zaprtih. Trgovanje je sicer minilo v znamenju rdečih številk, kar analitiki po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pripisujejo pesimizmu glede zniževanja osrednje obrestne mere v ZDA.