STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 10:01

Nafta cenejša

Cene nafte se danes znižujejo. Vlagatelji po ocenah analitikov pričakujejo odločitev ameriške centralne banke Federal Reserve (Fed) glede morebitne spremembe osrednje obrestne mere, poročajo tuje tiskovne agencije.

šport 10:00

Pogačar nesporni favorit za zmago na Giru

Pozornost slovenske kolesarske javnosti bo od 4. do 26. maja usmerjena na italijanske ceste, kjer bo ob premiernem nastopu Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) lovil zmago na Giru. Slovito rožnato pentljo je lani po sanjskem razpletu v vožnji na čas na Svete Višarje dobil Primož Roglič, ki ga tokrat ne bo na startu.

svet 9:53

V ruskih napadih na Odeso več mrtvih

V ruskih napadih na ukrajinsko obmorsko mesto Odesa so umrli najmanj trije ljudje, še trije so bili ranjeni, je danes sporočil tamkajšnji župan Genadij Truhanov. Pomembno pristaniško mesto ob Črnem morju je bilo sicer že večkrat tarča napadov.

gospodarstvo 9:46

Azijske borze ob okrnjenem trgovanju v rdečem

Večina pomembnejših azijskih borz je zaradi praznika dela danes ostala zaprtih. Trgovanje je sicer minilo v znamenju rdečih številk, kar analitiki po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pripisujejo pesimizmu glede zniževanja osrednje obrestne mere v ZDA.

gospodarstvo 9:28

Ministrstvo vabi k prijavi za sofinanciranje obratovanja žičniških naprav

Ministrstvo za infrastrukturo upravljavce žičniških naprav vabi k prijavi na poziv za sofinanciranje vzdrževanja in obratovanja naprav v letošnji poletni sezoni. Za vlečnico je denimo mogoče pridobiti 20.000 evrov, za krožno kabinsko žičnico, nihalno žičnico in vzpenjačo pa 75.000 evrov.

vreme 9:12

Vreme: Danes bo oblačnost naraščala

Dopoldne se bo povsod po državi postopno pooblačilo, popoldne se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte začele pojavljati predvsem v zahodnih in južnih krajih, zvečer pa tudi drugod. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.