STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet kultura 5:30

Več slovenskih filmov na festivalu SEEfest v Los Angelesu

V Los Angelesu se bo danes začel festival južnovzhodnega evropskega filma (SEEfest), ki predstavlja filmsko in kulturno raznovrstnost 20 držav iz Balkana in Kavkaza. Slovenska kinematografija bo na njem zastopana z več filmi. Za otvoritveni film so izbrali manjšinsko koprodukcijo Varuhi formule srbskega režiserja Dragana Bjelogrlića.

šport 5:00

Mineva 30 let od tragične smrti Ayrtona Senne

Danes mineva natanko 30 let, odkar je svet formule 1 pretresla smrt enega najboljših dirkačev Brazilca Ayrtona Senne. Tragedija se je zgodila na dirki za veliko nagrado San Marina v Imoli, že dan prej pa je F1 zaradi nesreče v kvalifikacijah izgubila Avstrijca Rolanda Ratzenbergerja.

svet 5:00

Minevata dve desetletji od velike širitve in vstopa Slovenije v EU

Mineva 20 let, od kar je Slovenija postala članica EU. Bila je del največje širitve unije, ko je v povezavo hkrati vstopilo deset držav. Slovenija je to obdobje izkoristila za razvoj, na ravni EU pa se je medtem v ospredje prebila varnost. Prav vojna v Ukrajini je dala nov zagon nadaljnji širitvi.

šport 0:30

Drevi še drugi polfinalni obračun lige prvakov

V drugem polfinalu nogometne lige prvakov se bosta ob 21. uri v Dortmundu pomerila tamkajšnja Borussia in Paris Saint-Germain. To bo sicer že njun tretji medsebojni obračun to sezono, potem ko sta dvakrat igrala v skupinskem delu tekmovanja.