STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 8:21

Ameriška agencija kritična do Wade zaradi kitajskih plavalcev

Ameriška protidopinška agencija (Usada) je zahtevala neodvisno preiskavo primera 23 kitajskih plavalcev, ki so padli na dopinških testih pred olimpijskimi igrami v Tokiu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Svetovna protidopinška agencija (Wada) je primer zaradi kontaminacije zaprla brez kazni za kitajsko delegacijo.

svet 8:18

Blinken znova pozval Hamas k sprejetju predloga za premirje v Gazi

Ameriški državni sekretar Antony Blinken je v sredo ob koncu svoje sedme turneje po Bližnjem vzhodu od 7. oktobra, ko je izbruhnila vojna med palestinskim gibanjem Hamas in Izraelom, pozval Hamas, naj sprejme načrt za premirje. Izrael je sicer opozoril, da se bodo vojaške operacije kljub morebitnemu premirju nadaljevale.

gospodarstvo 8:18

Boxmark z novimi posli uspešno zaključil leto 2023

Kidričevski proizvajalec usnjenih prevlek za avtomobilsko in letalsko industrijo Boxmark Leather je minulo poslovno leto sklenil pozitivno, uspešen je bil tudi pri pridobivanju novih poslov s svetovno uveljavljenimi kupci. Med najpomembnejšimi dogodki minulega leta je zagotovo sklenitev dolgoročnega sodelovanja z letalsko družbo Emirates.

gospodarstvo 8:15

Azijske borze neenotno

Indeksi na azijskih borzah niso imeli enotne smeri. Vlagatelje je po krajšem premoru zaradi praznika dela pričakala napoved predsednika ameriške centralne banka Federal Reserve Jeroma Powella, da bo na znižanje obrestne mere verjetno čakati dlje, kot so pričakovali. Fed je ta teden osrednjo obrestno mero ohranil na ravni med 5,25 in 5,50 odstotka.

promet 8:00

Razmere na slovenskih cestah ob 8. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi razlite tekočine promet oviran, na dolenjski avtocesti na izvozu Grosuplje zahod iz smeri Ljubljane. Priporoča se previdnost.

šport 7:30

Danes začetek EP tudi za telovadke

Danes se bo v italijanskem Riminiju začelo še evropsko prvenstvo za telovadke v športni gimnastiki. Pred nekaj dnevi so nastope na EP končali telovadci, Slovenci pa niso prišli do finala. V ženski konkurenci bo Slovenijo zastopalo pet mladink ter tri članice.

šport 7:02

Izidi lige NHL

Izidi končnice severnoameriške hokejske lige NHL.