STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 12:08

Shell leto začel z nižjimi prihodki in dobičkom

Britanski energetski velikan Shell je v prvem četrtletju zabeležil 7,4 milijarde dolarjev (6,9 milijarde evrov) čistega dobička, kar je 15 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Prihodki so padli za 16 odstotkov na 74,7 milijarde dolarjev (69,8 milijarde evrov). Padec pripisujejo nižjim cenam plina. Te so poskočile po ruskem napadu na Ukrajino.

šport 11:50

Angleška liga brez petega mesta v ligi prvakov

Angleški klubski nogomet v prihodnji sezoni 2024/25 ne bo imel petih predstavnikov v elitni ligi prvakov, je jasno po letošnjih dosedanjih nastopih v evropskih tekmovanjih, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Peto mesto v ligi prvakov bosta prejeli Italija in Nemčija.

svet 11:47

Na Salomonovih otokih izvolili Kitajski naklonjenega premierja

Poslanci parlamenta na Salamonovih otokih so danes za premierja izvolili Kitajski naklonjenega Jeremiaha Maneleja, je sporočil generalni guverner pacifiške države David Vunagi. Nekdanji zunanji minister je na tajnem glasovanju premagal vodjo opozicije Matthewa Walea, ki si prizadeva za omejitev vpliva Pekinga, poročajo tuje tiskovne agencije.

gospodarstvo 11:42

Maersk zaradi napadov v Rdečem morju z velikim padcem dobička

Danski ladjar Maersk je v prvem četrtletju zabeležil 177 milijonov dolarjev (165,3 milijona evrov) čistega dobička, kar je 13-krat manj kot v enakem lanskem obdobju. Velik padec dobička je posledica napadov jemenskih uporniških hutijevcev na ladje v Rdečem morju, zaradi česar se ladjarji odločajo za druge poti.