STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 13:58

V izraelskem obstreljevanju osrednje Gaze najmanj deset ranjenih

V izraelskem obstreljevanju begunskega taborišča Nuseirat v osrednji Gazi je bilo ranjenih najmanj deset Palestincev, danes poroča katarska televizija Al Jazeera. Izraelske sile so potrdile, da izvajajo napade v tem delu enklave, potem ko naj bi palestinski borci proti njim v sredo od tam izstrelili več izstrelkov.

svet 13:48

Na Otok v čolnih prispelo rekordno število migrantov v enem dnevu

V Veliko Britanijo je v sredo prispelo več kot 700 migrantov, potem ko so prečkali Rokavski preliv v majhnih čolnih. To je v letošnjem letu novo najvišje število migrantov, ki so dosegli Otok v enem dnevu, kažejo podatki, ki jih je danes objavilo britansko notranje ministrstvo.

šport 13:37

Najmlajši trener v francoski ligi po koncu sezone odhaja

Belgijski trener Will Still bo po koncu sezone zapustil mesto trenerja francoskega Reimsa, je klub sporočil na uradni spletni strani. Still je oktobra 2022 prevzel vodenje kluba in pri 30 letih postal najmlajši trener v petih največjih evropskih ligah. Pogodbo je imel sklenjeno do konca sezone 2024/25.

šport 13:16

Gajser na Portugalskem znova v lov na prvo zmago

Po treh tednih premora bo konec tedna na sporedu peta postaja svetovnega prvenstva v motokrosu v portugalski Aguedi. V razredu MXGP bo Tim Gajser (Honda) lovil prvo zmago v sezoni, potem ko je vse štiri doslej dobil svetovni prvak Španec Jorge Prado (GasGas). V kraljevem razredu bo od Slovencev nastopil tudi Jan Pancar (KTM).

šport 12:44

Štangar in Pogačnik edini slovenski predstavnici v Dušanbeju

Tadžikistanska prestolnica Dušanbe bo od petka do nedelje gostila naslednjo postajo judoističnega grand slama, na katerem bosta od Slovenk nastopili Maruša Štangar in Anka Pogačnik. Štangar bo v petek tekmovala v kategoriji do 48 kg, Pogačnik pa v soboto do 70 kg.

svet 12:36

ZDA z novimi sankcijami proti ruski orožarski industriji

ZDA so uvedle dodatne sankcije proti več deset posameznikom in okoli 200 podjetjem, povezanim z rusko orožarsko industrijo, so v sredo sporočili iz Washingtona. Moskvo so ob tem obtožili uporabe kemičnega orožja v Ukrajini, kar so v Kremlju danes zanikali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.