STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 16:32

Po ocenah ZN bo obnova Gaze stala več kot 30 milijard evrov

Po prvih ocenah Programa Združenih narodov za razvoj (UNDP) bo obnova območja Gaze stala med 30 in 40 milijard ameriških dolarjev oz. med 28 in 37 milijard evrov, je danes sporočil namestnik generalnega sekretarja ZN Abdalah al Dardari. Po njegovih besedah se mednarodna skupnost s tako obsežno obnovo ni ukvarjala od druge svetovne vojne.

šport 16:20

Sinner zaradi poškodbe kolka predal četrtfinale v Madridu

Italijan Jannik Sinner, drugi teniški igralec sveta in prvi nosilec turnirja ATP masters 1000 na pesku v Madridu, je zaradi poškodbe kolka odstopil. Zato je moral predati četrtfinalni dvoboj Kanadčanu Felixu Auger-Aliassimeju.

svet 16:18

Švica na konferenco za mir v Ukrajini povabila 160 delegacij, toda brez ruske

Švicarska vlada je danes sporočila, da je na konferenco o miru v Ukrajini, ki bo sredi junija v Švici, povabila 160 delegacij, med katerimi pa ni ruske. Kot so pojasnili v Bernu, Rusije na tej stopnji ni med povabljenimi državami. Švica je sicer odprta za rusko sodelovanje na konferenci, a je Moskva večkrat poudarila, da je to ne zanima.

gospodarstvo 16:16

Newyorške borze uvodoma v zelenem

Indeksi na newyorških borzah so se v uvodu današnjega trgovanja obarvali zeleno. Vlagatelji so pozorni predvsem na četrtletna poslovna poročila večjih podjetij, spremljajo tudi objave najnovejših gospodarskih poročil.

svet 16:00

Ruske sile dosegle nov preboj na vzhodu Ukrajine

Ruske sile so zavzele vas Berdiči v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine, je danes sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi. Ob tem je ukrajinska vojska potrdila, da je njihov sovražnik dosegel preboj na območju vasi Očeretine, ki leži dobrih deset kilometrov severno od Berdičev, poročajo tuje tiskovne agencije.

promet 16:00

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste velja do 22. ure omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton.