STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

za uredništva pregled tiska 8:56

Primorske novice o dostopu do brezplačnega interneta (6. 5.)

Aljaž Novak v komentarju Brez wifija mi živeti ni piše o dostopu do brezplačnega interneta, ki na javnih mestih v turističnih in univerzitetnih središčih ni več luksuz, ampak nujnost v digitalni dobi. Ker je danes povezava s spletom ključnega pomena, njegova odsotnost v mestih, kot sta Ankaran in Piran, ni le bizarna, temveč tudi neprimerna.

gospodarstvo 8:51

Z novo kampanjo za opustitev reje kokoši nesnic in svinj v kletkah

Društvo AETP je danes zagnalo novo kampanjo Slovenija proti kletkam, s katero se zavzema za opustitev reje kokoši nesnic in svinj v kletkah. Del kampanje je tudi peticija, ki od vlade zahteva prepoved kletk na zakonodajni ravni. Ankete javnega mnenja po navedbah društva potrjujejo, da je večina Slovencev proti uporabi kletk v živinoreji.

svet 8:41

V Debrecenu potekal veliki shod madžarske opozicije

V madžarskem mestu Debrecen se je v nedeljo na poziv madžarskega opozicijskega politika Petra Magyara zbralo na tisoče ljudi in znova protestiralo proti vladi premierja Viktorja Orbana. Magyar je shod označil za "največjo politično demonstracijo v zadnjih desetletjih" ter kritiziral delo trenutne vlade, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 8:38

Slovenci brez finala v Salt Lake Cityju

V Salt Lake Cityju se je končala druga tekma svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini balvani. Slovenci se na tekmi v ZDA niso uvrstili v finalna kroga. Najboljša med Slovenci sta bila Katja Debevec s 13. in Timotej Romšak s 16. mestom. Zmagala sta domačinka Natalia Grossman pri ženskah in Japonec Sorato Anraku pri moških.

gospodarstvo 8:28

Nafta dražja

Cene nafte so se danes zvišale. Gibanje cen narekujejo predvsem zaostrene razmere na Bližnjem vzhodu, poročajo tuje tiskovne agencije.

gospodarstvo 8:28

Azijske borze večinoma v zelenem

Indeksi na azijskih borzah so se danes večinoma zvišali. Vlagatelji so sledili razpoloženju, ki so ga v petek začrtali na Wall Streetu. Delnice so se podražile v luči najnovejših podatkov z ameriškega trga dela, kjer se je zaposlovanje nekoliko upočasnilo, vlagatelji pa upajo, da bo ameriška centralna banka kmalu začela zniževati obrestne mere.