STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 10:11

Izrael odpira mejni prehod Kerem Šalom, pomoč še čaka na vstop v Gazo

Izrael je danes sporočil, da odpira mejni prehod Kerem Šalom, ki je bil od nedelje zaprt zaradi raketnega napada, v katerem so bili ubiti štirje vojaki. Humanitarna pomoč, ki ne vključuje nujno potrebnega goriva, sicer še čaka na pregled, nato pa bo lahko vstopila v Gazo, kjer so razmere spričo izraelskih napadov na Rafo vse bolj zaskrbljujoče.

Slovenija 10:06

V Laškem razstava ob 170-letnici zdravilišča

V Muzeju Laško bodo danes odprli razstavo ob 170-letnici odkritja termalne vode v Laškem. Razstava bo ponudila vpogled v zgodovino zdravilišča in lastnosti tamkajšnje termalne vode, so sporočili iz Thermane Laško, ki danes zaposluje 480 ljudi.

svet 10:03

V ruskih nočnih napadih poškodovanih več ukrajinskih termoelektrarn

Ukrajinske zračne sile so danes sporočile, da so sestrelile večino ruskih raket in brezpilotnikov, ki so ciljali na ukrajinsko energetsko infrastrukturo v nočnem baražnem ognju. Nočni napadi so resno poškodovali najmanj tri termoelektrarne, je po poročanju francoske tiskovne agencije danes sporočil največji ukrajinski energetski operater DTEK.

gospodarstvo 9:55

Evropske borze uvodoma v zelenem

Indeksi na evropskih borzah so se na začetku današnjega trgovanja zvišali, osrednji londonski indeks pa je dosegel novo rekordno vrednost. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je pozitivno razpoloženje na Otoku posledica vse večjega optimizma, da bo tamkajšnja centralna banka zaradi umirjanja inflacije poleti začela nižati obrestne mere.

kultura 9:46

V Galeriji Veselov vrt prostorska postavitev Na pragu Žarkine kuhinje

V Galeriji Veselov vrt bodo drevi odprli razstavo Na pragu Žarkine kuhinje - zor premen, ki so jo zasnovale akademski kiparki Katja Smerdu in Marjeta Medved ter zeliščarka Nataša Špiranec. Tema je alkimija plesa nasprotij skozi ženske oči, v ženskem intimnem prostoru, v svetišču tiste, ki žari in razsvetljuje s toploto srca - deklice Žarke.