STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 10:16

DeSUS in Dobra država vložili listo kandidatov za evropske volitve

DeSUS in Dobra država sta danes vložili skupno listo kandidatk in kandidatov za volitve poslancev v Evropski parlament. Nosilec liste Uroš Lipušček je ob vložitvi izpostavil, da se bodo osredotočali predvsem na mir, saj menijo, da je ta ključen za vzdrževanje socialne države v Sloveniji in Evropski uniji.

svet 10:13

Na volitvah v Severni Makedoniji prepričljiva dvojna zmaga desne opozicije

Na predsedniških volitvah v Severni Makedoniji je v sredo zmagala kandidatka desne opozicijske stranke VMRO-DPMNE Gordana Siljanovska Davkova, ki je po podatkih volilne komisije prejela približno 65 odstotkov glasov. VMRO-DPMNE je slavila tudi na parlamentarnih volitvah, na katerih je prejela 43,2 odstotka glasov, poročajo tuje agencije.

gospodarstvo 9:51

Evropske borze uvodoma neenotno

Indeksi na evropskih borzah v uvodnem delu današnjega trgovanja nimajo enotne smeri. Vlagatelji so danes predvsem v pričakovanju zasedanja britanske centralne banke Bank of England, ki bo po napovedih obrestne mere ohranila nespremenjene, a naj bi ob tem utrla pot težko pričakovanemu znižanju.

svet 9:51

Zelenski primerjal upor proti nacizmu z obrambo pred rusko agresijo

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ob današnji obletnici konca 2. svetovne vojne v Evropi primerjal obrambo njegove države pred rusko agresijo z ukrajinskimi prizadevanji za poraz nacistične Nemčije, pri čemer je opozoril, da bi se lahko zgodovina ponovila v prid Ukrajine. Ta je bila znova tarča ruskega obstreljevanja s smrtnimi žrtvami.

gospodarstvo 9:50

V Gorenjem Karteljevem bodo gradili vodovod in povezovalno cesto

Občina Novo mesto načrtuje gradnjo vodovoda in povezovalne ceste v Gorenjem Karteljevem. Vrednost projekta je nekaj več kot 1,3 milijona evrov, pri čemer občina računa tudi na evropska sredstva. Dela naj bi bila zaključena predvidoma do februarja prihodnje leto.

svet kultura 9:44

Iranskega režiserja Rasulofa obsodili na večletni zapor in bičanje

Priznanega iranskega filmskega ustvarjalca in zmagovalca Berlinala 2020 Mohamada Rasulofa so po navedbah njegove obrambe v Iranu obsodili na večletno zaporno kazen in bičanje. Obramba je v sredo na enem od družbenih medijev objavila, da je sodišče v Teheranu 52-letnika obsodilo na osem let zapora, od katerih jih bo moral odslužiti najmanj pet.

Slovenija 9:38

V Topolšici danes proslava ob dnevu zmage

Velenjska in šoštanjska občina ter krajevna skupnost Topolšica ob dnevu zmage danes pripravljajo osrednjo proslavo, ki bo pri gasilskem domu v Topolšici. Slavnostna govornica na proslavi bo predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, so sporočili z velenjske občine.