STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 16:50

Skupščina GZS z Mrakom o izzivih konkurenčnosti

Člani skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so danes na seji gostili ekonomista Mojmirja Mraka. Z njim so razpravljali o konkurenčnem položaju in prihodnjih izzivih EU in Slovenije v globalnem svetu. Mrak vidi ključne izzive EU na področju varnosti, migracij in gospodarstva.

vreme 16:47

Vreme: Ponoči bo pretežno jasno

Na Primorskem bo še pihala šibka burja. V petek bo večinoma sončno, veter bo oslabel, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

gospodarstvo 16:46

V skladu z novo časovnico podpis memoranduma med Slovenijo in Filipini v začetku junija

Potem ko se je podpis memoranduma med Slovenijo in Filipini o sodelovanju na področju zaposlovanja v preteklih mesecih večkrat zamaknil, naj bi v skladu z novo časovnico do tega prišlo v začetku junija, je danes povedal državni sekretar na ministrstvu za delo Igor Feketija. V pripravi pa je tudi podpis sporazuma o zaposlovanju z Makedonijo.

gospodarstvo 16:44

Vlada o gospodarskih temah

Vlada je potrdila predlog nove strategije upravljanja državnih naložb. Začela je postopek priprave proračunov za leti 2025 in 2026. Za varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano je imenovala Branka Ravnika, za direktorja agencije za civilno letalstvo Miho Schnabla.

Slovenija 16:36

Študentje na FDV pozvali vodstvo fakultete k obsodbi genocida v Gazi

"Nevtralnost v primeru okupacije ne obstaja," so danes na novinarski konferenci med drugim sporočili študentje, ki zasedajo prostore ljubljanske Fakultete za družbene vede (FDV). Poudarili so, da nameravajo vztrajati s pritiski in zasedbo, dokler se fakulteta in univerza ne bosta poistovetili z njihovimi zahtevami in jasno obsodili genocida v Gazi.

Slovenija 16:30

Slovenija začela postopke za priznanje Palestine

Vlada je danes sprožila postopke za priznanje Palestine, ki po besedah premierja Roberta Goloba predstavlja vzvod pritiska za končanje spopadov v Gazi. Opozicija nasprotno meni, da priznanje ne bo prispevalo k umiritvi razmer na Bližnjem vzhodu. Skrajni rok, ko naj bi vlada odločitev posredovala državnemu zboru, je 13. junij.

svet 16:25

Ukrajinski dron v napadu na rusko rafinerijo preletel 1500 kilometrov

Ukrajina je danes z dronom napadla naftno rafinerijo v oddaljeni ruski republiki Baškortostan, je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal neimenovani ukrajinski obrambni uradnik, ki je 1500-kilometrski let brezpilotnika označil za rekordnega. V Rusiji so napad potrdili, a zanj niso nikomur pripisali odgovornosti.