STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 7:07

Kronika v zadnjih 24 urah; prometna nesreča s smrtnim izidom

V četrtek ob 21.14 se je na regionalni cesti Javornik-Gorje-Bled, izven naselja Lipce, v Občini Jesenice zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 25-letni voznik, ki je vozil iz Lipc proti Javorniku, so sporočili z Generalne policijske uprave.

svet 7:02

Argentino pretresa nova splošna stavka

Konservativni argentinski predsednik Javier Milei se je v četrtek soočil s svojo drugo splošno stavko v petih mesecih mandata. V prestolnici Buenos Aires se je ustavil javni prevoz za okrog tri milijone dnevnih potnikov, šole, banke in bencinski servisi so ostali zaprti, komunalna podjetja pa niso odvažala smeti.

Slovenija 7:00

V Tržiču 50. Mednarodni dnevi mineralov, fosilov in okolja

Turistično društvo Plac Tržič ta konec tedna v Tržiču pripravlja jubilejne, 50. Mednarodne dneve mineralov, fosilov in okolja (Minfos). Na mednarodnem prodajnem sejmu, ki bo potekal do danes do nedelje, se bo na 2400 kvadratnih metrih razstavnih površin z minerali, fosili in nakitom predstavilo več kot 100 razstavljavcev.

promet 7:00

Razmere na slovenskih cestah ob 7. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti zaradi okvare tovornega vozila zaprt vozni pas v predoru Dekani proti Ljubljani.

svet 6:57

Brazilija za pomoč po poplavah namenja devet milijard evrov

Brazilski predsednik Luiz Inacio Lula da Silva je v četrtek naznanil devet milijard evrov pomoči za zvezno državo Rio Grande do Sul, ki so jo prizadele katastrofalne poplave. Po najnovejših podatkih brazilske civilne zaščite je v poplavah po obilnem deževju umrlo najmanj 107 ljudi, 754 je bilo poškodovanih, 134 pa jih je pogrešanih.

svet 6:37

Netanjahu: Izrael se je v Gazi pripravljen boriti sam

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je v odzivu na napovedi ZDA, da bodo Izraelu v primeru obsežne kopenske ofenzive na Rafo prenehale pošiljati orožje, v četrtek zatrdil, da se bo Izrael na območju Gaze boril sam, če bo treba, poročajo tuje tiskovne agencije.