STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 17:37

Gornika na območju Špikovega grabna odnesel snežni plaz

V občini Kranjska Gora sta gornika dopoldne smučala z vrha Male Ponce proti Špikovemu grabnu. Na mestu, kjer smučanje ni bilo več mogoče, sta morala opraviti spust po vrvi preko skalnega skoka v Špikov graben. Pri tem je enega izmed gornikov zajel snežni plaz. Zaradi hudih poškodb je na mestu umrl, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

svet 17:35

V Nemčiji se je začelo sojenje članom skupine Državljani rajha

Na sodišču v Stuttgartu se je danes začelo sojenje devetim domnevnim članom skrajno desničarske skupine Državljani rajha, ki so obtoženi terorizma in veleizdaje. Deveterica naj bi načrtovala napad na nemški parlament in strmoglavljenje vlade. Gre za prvo v nizu sodnih postopkov proti skupno 27 obtoženim v Nemčiji.

svet 17:15

Varnostni svet ZN na zahtevo Rusije v torek o razmerah v BiH

Varnostni svet Združenih narodov bo na zahtevo Rusije v torek na izrednem zasedanju razpravljal o razmerah v Bosni in Hercegovini, so za STA danes potrdili v slovenski misiji pri Združenih narodih. Srbski zunanji minister Ivica Dačić je napovedal, da bodo na zasedanju obravnavali predlog resolucije o Srebrenici.

svet 17:08

EU omejila izdajanje vizumov Etiopijcem

Evropska unija je danes omejila izdajanje vizumov etiopskim državljanom, saj je sodelovanje Etiopije na področju ponovnega sprejemanja njenih državljanov nezadostno, so sporočili s Sveta EU. Med drugim države članice Etiopijcem ne bodo mogle več izdajati vizumov za večkratni vstop, za obravnavo vloge pa bodo imele 45 dni časa.

gospodarstvo 16:51

Skupina Cetis lani z nekoliko manjšim čistim dobičkom

Skupina Cetis, ki deluje na področju rešitev varnostnih in komercialnih tiskovin ter embalaže, je v letu 2023 ustvarila nekaj manj kot 125,4 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 5,1 odstotka več kot leto prej. Čisti dobiček se je znižal za 3,4 odstotka na 18,3 milijona evrov.

svet 16:51

Istospolni pari na Češkem bodo pridobili več pravic

Češki predsednik Petr Pavel je danes podpisal zakon, s katerim bodo istospolni pari na Češkem od prihodnjega leta pridobili večino pravic, ki jih uživajo poročeni heteroseksualni pari, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Češki parlament je sicer februarja zavrnil predlog, s katerim bi uzakonili tudi poroke istospolnih partnerjev.

vreme 16:42

Vreme: Ponoči bo pretežno jasno

Zvečer in ponoči bo večinoma jasno, na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11, v krajih z burjo okoli 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.