STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 9:19

V Dolini pri Trstu znova zadoneli zvonovi

V Dolini pri Trstu so v nedeljo po dveh letih tišine znova zadoneli zvonovi dolinske cerkve. Zvonove so italijanske sodne oblasti nazadnje zapečatile maja 2022 po prijavi zaradi preglasnega zvonjenja in so vse od takrat mirovali. Ob ponovni vrnitvi zvonjenja v Dolino so pred cerkvijo sv. Urha pripravili posebno slovesnost.

gospodarstvo 9:16

Za osrednji del nadgradnje ljubljanske železniške postaje ponovno dve ponudbi

Na drugo javno naročilo direkcije za infrastrukturo za izbor izvajalca gradnje nove železniške postaje v Ljubljani sta ponovno prispeli dve ponudbi. Nižjo v višini nekaj manj kot 247 milijonov evrov z davkom je oddal konzorcij z družbo SŽ-Železniško gradbeno podjetje na čelu. Družba VOC Objekti bi dela opravila za 259,6 milijona evrov.

šport 9:00

Ojsteršek Urh: Tokić je v Parizu lahko le rezerva

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca bo drugič zapovrstjo nastopila na olimpijskih igrah. Tako kot v Tokiu jo bo tudi tokrat vodila Andreja Ojsteršek Urh, ki so ji pri Namiznoteniški zvezi Slovenije zaupali nov mandat selektorice. Ekipa, ki bo v Parizu nastopila, je že znana, edino vprašanje je, kdo bo v reprezentanci rezerva.

gospodarstvo 8:58

Ifo: Več nemških podjetij namerava zvišati cene

Nekoliko več nemških podjetij načrtuje zvišanje cen, kaže raziskava münchenskega gospodarskega inštituta Ifo. Aprila je bil kazalnik cenovnih pričakovanj pri 15,1 točke, potem ko je bil marca pri 14,3 točke. Znižanja inflacije v prihodnjih mesecih tako po navedbah Ifa ni pričakovati.

za uredništva pregled tiska 8:50

Reporter o stanju Evropske unije (29. 4.)

Silvester Šurla v komentarju Avtokrati so večni piše o stanju v EU. Evropa v zadnjem desetletju iz ene krize pada v drugo, na globalnem zemljevidu pa je vse šibkejši faktor. Junijske volitve v Evropski parlament za EU pomenijo usodno prelomnico. Vprašanje je, ali bo kos izzivom časa in bo povezava obstala ali pa se bo nadaljeval njen razkroj.

Slovenija 8:48

Anketa POP TV: Vlada z občutno višjo podporo, med strankami vodi SDS

Vlada premierja Roberta Goloba uživa največjo podporo v zadnjega pol leta, je pokazala javnomnenjska raziskava Mediane za POP TV. Njeno delo podpira 35,3 odstotka, ne podpira pa 52 odstotkov vprašanih, kar je najmanj letos. Med strankami ima največjo podporo SDS, ki bi, če bi bile danes evropske volitve, dobila štiri od devetih slovenskih mandatov.