STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

vreme 9:40

Vreme: Danes bo jasno in toplo

Danes bo jasno, pihal bo vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 26, na Goriškem in v Vipavski dolini ob šibki burji do 28 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

gospodarstvo 9:31

Skupina Prva Group lani s petino višjim čistim dobičkom

Skupina Prva Group je v letu 2023 čisti dobiček povišala za 22,7 odstotka na 8,4 milijona evrov, družba Prva Group pa za 23 odstotkov na štiri milijone evrov. "Skupina Prva ostaja eden vodilnih ponudnikov produktov zaščite dohodka v srednji in jugovzhodni Evropi," so objavo pospremili v družbi.

gospodarstvo 9:20

Santander z rastjo dobička

Španski bančni velikan Santander je v prvem četrtletju zabeležil 2,85 milijarde evrov čistega dobička, kar je 11 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju. Ob tem so potrdili celoletne cilje, ki predvidevajo, da se bodo prihodki banke letos okrepili za okoli pet odstotkov.

kultura 9:08

V Kranju razstava nagrajenca 12. mednarodnega festivala likovnih umetnosti

V Galeriji Likovnega društva Kranj bodo drevi na ogled postavili razstavo lanskoletnega nagrajenca Mednarodnega festivala likovnih umetnosti Kranj Dujeta Medića. Razstavo bosta odprli umetniška vodja festivala Martina Marenčič ter likovna kritičarka in umetnostna zgodovinarka Sanda Stanaćev Bajzek kot lanska selektorica države v gosteh - Hrvaške.