STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 20:43

Ekvador na ICJ vložil tožbo proti Mehiki zaradi azila za nekdanjega podpredsednika

Ekvador je danes na Meddržavnem sodišču (ICJ) vložil tožbo proti Mehiki, ker je ta odobrila azil nekdanjemu ekvadorskemu podpredsedniku Jorgeju Glasu, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Glasa so ekvadorske oblasti nedavno prijele v sporni raciji na mehiškem veleposlaništvu v Quitu, zaradi česar je Mehika že vložila tožbo proti Ekvadorju.

svet 20:28

ZDA ugotovile kršitve izraelskih sil na Zahodnem bregu

ZDA so ugotovile, da je pet izraelskih vojaških enot zagrešilo hude kršitve človekovih pravic Palestincev na zasedenem Zahodnem bregu, še preden je Hamas 7. oktobra lani napadel Izrael. Ugotovitve Washingtona, ki ne komentira številnih obtožb na račun ravnanj Izraela v Gazi, je danes predstavil tiskovni predstavnik State Departmenta Vedant Patel.

šport 20:22

Finidi George novi nigerijski selektor

Nigerijska nogometne zveza je za selektorja članske reprezentance imenovala Finidija Georgea. Ta bo tako nasledil Portugalca Joseja Peseira, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

za uredništva pregled tiska 19:55

Primorske novice o prazniku dela (30. 4.)

Saša Dragoš v komentarju Živel 1. maj, živela pravičnost! piše o prazniku dela, ko veliko ljudi pobegne na dopust, podcenjena večina delavcev pa zaslužen dopust preživlja doma. Avtorica dodaja, da je edini znani podatek, da v javnem sektorju kar 32.000 zaposlenim do minimalne plače doplačujejo, v narobe Sloveniji pa stavkajo najbolje plačani.