STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 9:31

Skupina Prva Group lani s petino višjim čistim dobičkom

Skupina Prva Group je v letu 2023 čisti dobiček povišala za 22,7 odstotka na 8,4 milijona evrov, družba Prva Group pa za 23 odstotkov na štiri milijone evrov. "Skupina Prva ostaja eden vodilnih ponudnikov produktov zaščite dohodka v srednji in jugovzhodni Evropi," so objavo pospremili v družbi.

gospodarstvo 9:20

Santander z rastjo dobička

Španski bančni velikan Santander je v prvem četrtletju zabeležil 2,85 milijarde evrov čistega dobička, kar je 11 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju. Ob tem so potrdili celoletne cilje, ki predvidevajo, da se bodo prihodki banke letos okrepili za okoli pet odstotkov.

kultura 9:08

V Kranju razstava nagrajenca 12. mednarodnega festivala likovnih umetnosti

V Galeriji Likovnega društva Kranj bodo drevi na ogled postavili razstavo lanskoletnega nagrajenca Mednarodnega festivala likovnih umetnosti Kranj Dujeta Medića. Razstavo bosta odprli umetniška vodja festivala Martina Marenčič ter likovna kritičarka in umetnostna zgodovinarka Sanda Stanaćev Bajzek kot lanska selektorica države v gosteh - Hrvaške.

gospodarstvo 8:54

HSBC ob objavi četrtletnih rezultatov napovedal upokojitev izvršnega direktorja

Bančni velikan HSBC je v prvem četrtletju zabeležil zabeležil 12,7 milijarde dolarjev (okoli 11,9 milijarde evrov) dobička pred davki, kar je 200 milijonov dolarjev manj kot v enakem lanskem četrtletju. Ob objavi četrtletnih rezultatov so iz podjetja sporočili, da se bo izvršni direktor Noel Quinn po skoraj petih letih vodenja banke upokojil.