STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

promet 8:00

Razmere na slovenskih cestah ob 8. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste bo zaradi praznikov danes in v torek med 8. in 22. uro veljala omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

svet 8:00

V Varnostnem svetu ZN med razpravo o BiH podani dve povsem različni podobi države

Varnostni svet ZN je imel v torek odprto izredno zasedanje o Bosni in Hercegovini. Ruski veleposlanik Vasilij Nebenzija je napadel delo visokega predstavnika Christiana Schmidta in resolucijo o Srebrenici, večina ostalih držav - med njimi tudi Slovenija, pa je šla v nasprotno smer. Med drugim so pozvali k spoštovanju Daytonskega sporazuma.

šport 8:00

Begunska olimpijka suspendirana zaradi dopinga

Južnosudanska atletinja Anjelina Nadai Lohalith, ki je bila del begunske ekipe na olimpijskih igrah, je bila suspendirana zaradi pozitivnega dopinškega testa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Slovenija 7:42

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 156 prometnih nesreč, od tega 15 nesreč z lahkimi poškodbami in dve s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 64 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

šport 7:38

Đoković se je razšel še s kondicijskim trenerjem

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je dober mesec dni po odločitvi, da se razide s hrvaškim trenerjem Goranom Ivaniševićem zdaj razšel še s kondicijskim trenerjem Marcom Panichijem, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.