STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 11:25

Belgijci na EP brez Courtoisa

Belgijska nogometna reprezentanca na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji zaradi poškodbe kolena ne bo mogla računati na dolgoletnega prvega vratarja Thibauta Courtoisa, je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina sporočil belgijski selektor Domenico Tedesco.

Slovenija 11:02

Na pomurski avtocesti pri odcepu za Dragučovo zagorelo vozilo

Na pomurski avtocesti je danes okoli 9.30 pred odcepom za Dragučovo v smeri Maribora zagorelo vozilo. Požar so pogasili gasilci. Voznik in sopotnica v vozilu po do sedaj zbranih podatkih nista poškodovana. Vzrok nastanka požara je po do sedaj zbranih obvestilih tehnična napaka na električni napeljavi, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

kultura 11:00

Sigic digitaliziral eksperimentalno glasbo iz 70. in 80. let na kompilaciji Robniki

Pod okriljem Slovenskega glasbenoinformacijskega centra (Sigic) so nastali digitalizirani posnetki slovenske popularne in eksperimentalne glasbe iz obdobja druge polovice 70. in 80. let prejšnjega stoletja. Idejni vodja kompilacije z naslovom Robniki je bil Bratko Bibič. Skoraj osem ur glasbe je dostopne preko Digitalne knjižnice Slovenije.

svet 10:58

V protestih v Gruziji pridržali več deset ljudi

V Gruziji je policija v torek pridržala več deset udeležencev množičnega protivladnega protesta, ki so zahtevali umik spornega predloga zakona o tujih agentih. Proti njim je med drugim posredovala s solzivcem, vodnim topom in pendreki, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

svet 10:57

Blinken nadaljuje prizadevanja za prekinitev ognja v Gazi

ZDA so odločene, da dosežejo prekinitev ognja v Gazi, ki bo privedla do izpustitve talcev, je danes ob srečanju z izraelskim predsednikom Jicakom Hercogom v Tel Avivu sporočil ameriški državni sekretar Antony Blinken. Če izpustitve talcev ne bodo dosegli, bo po besedah Blinkna za to odgovoren Hamas, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Slovenija 10:55

Po torkovi prometni nesreči v občini Oplotnica umrl 63-letni pešec

V prometni nesreči v kraju Lačna gora v občini Oplotnica, ki se je zgodila v torek nekaj pred 20. uro, je umrl 63-letni pešec. Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, sta bila v nesreči udeležena 63-letni pešec in 63-letni voznik traktorja iz občine Oplotnica. Voznik traktorja je pešca povozil, ta pa je zaradi poškodb danes umrl v bolnišnici.

gospodarstvo 10:42

Avstrijsko-slovenski eVersum v Evropo prodira z električnimi minibusi

Podjetje eVersum technologies s sedežem v avstrijskem Gradcu, od koder prihajajo tudi vlagatelji, v limbuški industrijski coni že peto leto razvija manjša električna potniška vozila oz. minibuse. Podjetje, ki se je pred časom bolj intenzivno začelo ukvarjati tudi s proizvodnjo, je sklenilo prve posle, za zdaj zlasti na evropskem trgu.