STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 6:01

Pirc Musar ob prazniku dela: Ključno je ohraniti spoštovanje do dela in delavcev

Predsednica republike Nataša Pirc Musar ob prazniku dela opozarja, da je 1. maj dan, ki nas opominja na pomen delavskih pravic, solidarnosti in enakosti med ljudmi ter na dosežke delavskega gibanja v boju za pravice delavcev po svetu. V času številnih izzivov in sprememb je po njenem opozorilu ključno ohraniti spoštovanje do dela in delavcev.

svet kultura 6:00

V Berlinu bo na ogled partitura Beethovnove devete simfonije

Državna knjižnica v Berlinu bo ob 200-letnici praizvedbe razstavila izvirno partituro devete simfonije Ludwiga van Beethovna. Notni rokopis bo med 7. majem in 25. avgustom na ogled v razstavnem prostoru knjižnice Stabi Kulturwerk, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

svet kultura 5:30

Več slovenskih filmov na festivalu SEEfest v Los Angelesu

V Los Angelesu se bo danes začel festival južnovzhodnega evropskega filma (SEEfest), ki predstavlja filmsko in kulturno raznovrstnost 20 držav iz Balkana in Kavkaza. Slovenska kinematografija bo na njem zastopana z več filmi. Za otvoritveni film so izbrali manjšinsko koprodukcijo Varuhi formule srbskega režiserja Dragana Bjelogrlića.

šport 5:00

Mineva 30 let od tragične smrti Ayrtona Senne

Danes mineva natanko 30 let, odkar je svet formule 1 pretresla smrt enega najboljših dirkačev Brazilca Ayrtona Senne. Tragedija se je zgodila na dirki za veliko nagrado San Marina v Imoli, že dan prej pa je F1 zaradi nesreče v kvalifikacijah izgubila Avstrijca Rolanda Ratzenbergerja.

svet 5:00

Minevata dve desetletji od velike širitve in vstopa Slovenije v EU

Mineva 20 let, od kar je Slovenija postala članica EU. Bila je del največje širitve unije, ko je v povezavo hkrati vstopilo deset držav. Slovenija je to obdobje izkoristila za razvoj, na ravni EU pa se je medtem v ospredje prebila varnost. Prav vojna v Ukrajini je dala nov zagon nadaljnji širitvi.

šport 0:30

Drevi še drugi polfinalni obračun lige prvakov

V drugem polfinalu nogometne lige prvakov se bosta ob 21. uri v Dortmundu pomerila tamkajšnja Borussia in Paris Saint-Germain. To bo sicer že njun tretji medsebojni obračun to sezono, potem ko sta dvakrat igrala v skupinskem delu tekmovanja.