STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 10:41

Evropske borze uvodoma brez enotne smeri

Indeksi na evropskih borzah v uvodu današnjega trgovanja niso imeli enotne smeri. Vlagatelji premlevajo izjavo predsednika ameriške centralne banka Federal Reserve Jeroma Powella, da bo na znižanje obrestne mere verjetno čakati dlje, kot so pričakovali. Odmeva tudi najnovejša gospodarska napoved OECD, prav tako spremljajo poslovne rezultate.

svet 10:31

Število mrtvih po zrušenju avtoceste na Kitajskem naraslo na 48

Število smrtnih žrtev po zrušenju dela avtoceste v kitajski provinci Guangdong na jugu države se je povečalo na 48. Še 30 ljudi je ranjenih, toda njihova življenja niso ogrožena, današnje poročanje kitajskih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP.

vreme 10:21

Vreme: Spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami

Danes bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, več sonca bo na vzhodu. Pihal bo južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, v severozahodni Sloveniji okoli 14 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

svet 10:16

ZDA z novimi sankcijami proti ruski orožarski industriji

ZDA so uvedle dodatne sankcije proti več deset posameznikom in okoli 200 podjetjem, povezanim z rusko orožarsko industrijo, so v sredo sporočili iz Washingtona. Moskvo so ob tem obtožili uporabe kemičnega orožja v Ukrajini, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 10:15

Pregled najnovejših napovedi BDP za Slovenijo

Organizacija za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) Sloveniji za letošnje leto napoveduje 2,3-odstotno gospodarsko rast, potem ko je novembra lani napovedovala 1,8-odstotno. Napoved rasti za prihodnje leto je ohranila pri 2,7 odstotka. STA objavlja posodobljeno tabelo napovedi domačih in mednarodnih ustanov.

svet 10:12

V novem ruskem napadu na Odeso najmanj 13 ranjenih

V novem ruskem raketnem napadu na Odeso je bilo ranjenih najmanj 13 ljudi, je davi sporočil župan ukrajinskega obmorskega mesta Genadij Truhanov. Po njegovih besedah so ruske sile mesto ponovno napadle z balističnimi raketami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 10:11

Wada začasno suspendirala Tunizijo

Svetovna protidopinška agencija Wada je zaradi nespoštovanja njihovega protidopinškega kodeksa suspendirala Tunizijo ter proti njej s takojšnjim učinkom uvedla številne sankcije, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.