STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 8:22

Poljaka v jami pri Sežani naletela na truplo

Poljska državljana sta v petek zvečer v Golokratni jami pri Sežani opazila truplo. Dva jamarja iz sežanskega jamarskega reševalnega centra sta se ob pomoči lokalnih gasilcev spustila v jamo in našla truplo moškega srednjih let. Intervencija se nadaljuje danes zjutraj, je razvidno iz objave na spletnih straneh Uprave RS za zaščito in reševanje.

kultura 8:00

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Pri Mladinski knjigi so izdali romaneskni prvenec Polone Wallas z naslovom Zapisano v telesu, pri Založbi /*cf. pa zbornik Feministične prihodnosti s prispevki teoretičark, filozofinj, sociologinj in teoretičark spola, ki ga je uredila Katja Čičigoj. Center za slovensko književnost je v zbirki Aleph izdal pesniški prvenec Davorina Lenka Razpoke.

promet 8:00

Razmere na slovenskih cestah ob 8. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na štajerski avtocesti pred Slovensko Bistrico sever proti Ljubljani zaradi okvarjenega vozila zaprt počasni pas.

gospodarstvo 7:57

Grški turizem kljub požarom lani rekordno

Prihodki grškega turističnega sektorja so se lani kljub obsežnim požarom v naravi v primerjavi z letom prej zvišali za 16,5 odstotka na rekordnih 20,6 milijarde evrov. Število turistov se je povečalo za petino na 36 milijonov, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

šport 7:52

Dallas Luke Dončića po domači zmagi izločil iz končnice Clippers

Košarkarji Dallas Mavericks so doma na šesti tekmi končnice lige NBA s 114:101 premagali Los Angeles Clippers in se s 4:2 v zmagah uvrstili v drugi krog. V polfinalu zahodnega dela se bodo igralci slovenskega zvezdnika Luke Dončića, ki se je izkazal z 28 točami, 13 podajami in sedmimi skoki, pomerili z ekipo Oklahome City Thunder.