STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 12:52

Pravoslavni verniki danes praznujejo veliko noč

Pravoslavni verniki po vsem svetu danes obeležujejo veliko noč. V pravoslavnih cerkvah so sinoči potekala velikonočna bogoslužja. Srbski patriarh Porfirije je pozval k razumevanju med ljudmi, medtem ko je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ob prazniku sporočil, da bo Ukrajina zmagala v vojni proti Rusiji.

svet 12:50

V ruskih napadih v Ukrajini več mrtvih in ranjenih

V ruskem raketnem napadu v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine sta bili ubiti dve osebi, v napadu z dronom na mesto Harkov na severu države pa je bilo ranjenih najmanj šest ljudi, so danes sporočili lokalni uradniki. Ruska vojska pa je zatrdila, da je zavzela vas Očeretine na vzhodu Ukrajine.

šport 12:13

Guerreiro zaradi poškodbe ne bo igral za Bayern proti Realu

Vezni igralec Bayerna iz München Raphael Guerreiro bo moral zaradi poškodbe gležnja izpustiti povratno polfinalno tekmo lige prvakov proti Real Madridu v sredo, so zapisali v bavarskem velikanu na spletni strani. Guerreiro bo manjkal na "prihodnjih tekmah", so navedel, ne pa tudi podatka, kako dolgo bo odsoten.

promet 12:00

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti pred Brezovico proti Ljubljani zaprt vozni pas. Nastal je zastoj dolg 8 kilometrov z zamudo do ene ure. Obvoz je možen po regionalni cesti med priključkoma Vrhnika-Brezovica, kjer je tudi nastal daljši zastoj.

šport 11:07

Lyles in Jacobs štafeti ZDA in Italije pripeljala na OI

Svetovni prvak v teku na 100 m Noah Lyles in olimpijski zmagovalec na tej razdalji Marcell Jacobs sta pripomogla, da sta se njuni štafeti na 4x100 m uvrstili na olimpijske igre v Parizu. To jima je s preostalimi člani uspelo že v kvalifikacijah na svetovnem prvenstvu štafet na Bahamih. Finalni nastopi bodo v noči na ponedeljek po slovenskem času.

kultura 11:03

Loredana Berte navdušila občinstvo v Portorožu

V Avditoriju Portorož je v soboto zvečer nastopila 73-letna legenda italijanske rock glasbe Loredana Berte, ki se lahko pohvali s 50 let trajajočo kariero. V slabih dveh urah je občinstvo, med katerim je bilo tudi veliko Italijanov, popeljala skozi repertoar svojih albumov, predvajala pa je tudi kratki film, ki ga je zanjo posnel Andy Warhol.

svet 11:01

V Panami volijo novega predsednika in parlament

V Panami danes volijo novega predsednika države. Za položaj se poteguje osem kandidatov, za favorita pa velja opozicijski politik Jose Raul Mulino, sicer tesni zaveznik bivšega predsednika Ricarda Martinellija, ki je bil obsojen zaradi korupcije. Približno tri milijone volinih upravičencev voli tudi nov parlament in več sto lokalnih uradnikov.