STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 21:37

V Laškem najdlje prišla Andreja Dolinar

Na 19. I Feel Slovenia Thermana Opnu, največjem namiznoteniškem turnirju za parašportnike v Sloveniji, je najdlje prišla Andreja Dolinar, ki je v četrtfinalu svoje skupine z 0:3 klonila proti Britanki Megan Shackleton.

šport 21:03

Slovenski balinarji do prvih kolajn na SP

Drugi dan svetovnega balinarskega prvenstva za člane in mešane discipline v francoskem Saint Vulbasu si je slovenska izbrana vrsta zagotovila najmanj dve medalji. Anže Petrič in Martin Zdauc sta si zagotovila najmanj bron v štafetnem zbijanju, Zdauc pa je do mesta na zmagovalnem odru prišel še v hitrostnem zbijanju.

za uredništva pregled tiska 20:59

Dnevnik o ustreznosti velikih dogodkov v parku Tivoli (10. 5.)

Tanja Lesničar - Pučko v komentarju Boj med hroščkom in traktorjem piše o ustreznosti velikih dogodkov v parku Tivoli. Ker se naravi slabo piše, se naravovarstvena zakonodaja povsod poglablja, in pravila, kaj v park sodi, so se zaostrila. Tako je bila zavrnjena tudi prošnja Magnifica, ki je v parku želel prirediti koncert.

svet 20:47

Xi ob koncu evropske turneje krepi sodelovanje z Madžarsko

Kitajski voditelj Xi Jinping je danes začel dvodnevni uradni obisk na Madžarskem, kjer sta ga sprejela predsednik Tamas Sulyok in premier Viktor Orban. Xi je s predsedniškim kolegom poudaril pomen sodelovanja med državama, z Orbanom pa sta izrazila željo po krepitvi gospodarskih odnosov. Orban je ob tem podprl kitajsko pobudo za mir v Ukrajini.

Slovenija 20:33

Arčon: Na naši listi so dobili prednost ljudje, ki so podvrženi ekipnemu duhu

Podpredsednik Gibanja Svoboda Matej Arčon se je na odločitev Klemna Grošlja, Aleksandra Merla in Mojce Šetinc Pašek, da kot kandidati za evropske volitve nastopijo na listi Zelenih Slovenije, odzval z besedami, da so na listi Svobode prednost dobili ljudje, ki so "podvrženi ekipnemu duhu", in ne pogoju "ali sem prvi na listi ali me ni".