STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 15:20

Inflacija v Nemčiji aprila nespremenjena

Letna stopnja inflacije v Nemčiji je aprila znašala 2,2 odstotka, kar je toliko kot marca, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes objavil zvezni statistični urad. Inflacija tako ostaja najnižja v treh letih, kar po navedbah AFP krepi pričakovanja, da bo Evropska centralna banka (ECB) kmalu začela zniževati osrednje obrestne mere.

Slovenija 15:19

V prometni nesreči v Mariboru poškodovan pešec je v smrtni nevarnosti

V prometni nesreči, ki se je v noči na nedeljo zgodila v Mariboru, je bil hudo poškodovan pešec in je po podatkih Policijske uprave (PU) Maribor v smrtni nevarnosti. Voznik avtomobila, ki je v krožišče pripeljal z neprilagojeno hitrostjo, v nesreči ni bil poškodovan. Policija je zanj odredila pregled, izvedeniški pregled je odredila tudi za vozilo.

svet 15:19

V BiH potrdili prvo obtožnico zaradi zanikanja genocida v Srebrenici

Sodišče Bosne in Hercegovine je potrdilo prvo obtožnico zaradi zanikanja genocida v Srebrenici leta 1995. Kot so v ponedeljek potrdili na tožilstvu BiH, je sodišče potrdilo obtožnico proti Vojinu Pavloviću, vodji enega od skrajnih srbskih združenj v državi, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

svet 15:14

Kandidaturo Rutteja za šefa Nata podpira tudi Turčija

Turčija podpira kandidaturo odhajajočega nizozemskega premierja Marka Rutteja za položaj generalnega sekretarja zveze Nato, je danes sporočil tiskovni predstavnik zunanjega ministrstva v Ankari Oncu Keceli. Pojasnil je, da so o tem že obvestili Bruselj, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 15:13

Prihodki BYD v prvem četrtletju pod pričakovanji

Največji kitajski proizvajalec električnih avtomobilov BYD je v prvem letošnjem četrtletju ustvaril 125 milijard juanov (16,1 milijarde evrov) prihodkov iz poslovanja, kar je štiri odstotke več kot v enakem obdobju lani, a manj od pričakovanj analitikov. Ti rezultat pripisujejo ostri domači konkurenci in regulatornim pritiskom Zahoda.

svet 15:13

Poljski kmetje odpravili vse zapore na meji z Ukrajino

Poljski kmetje so po dveh mesecih protestov proti uvozu kmetijskih pridelkov iz Ukrajine odstranili zapore na mejnih prehodih s sosednjo državo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Kot so danes sporočili poljski uradniki, je znova omogočen promet prek vseh mejnih prehodov na poljsko-ukrajinski meji.