STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet gospodarstvo 14:43

Applu v okviru akta o digitalnih trgih zaradi iPadOS status vratarja

Tehnološki velikan Apple bo v zvezi z njegovim operacijskim sistemom za tablične računalnike iPadOS v okviru akta o digitalnih trgih prejel status t. i. vratarja. Nato bo imel pol leta časa, da zagotovi popolno skladnost iPadOS z obveznostmi iz akta o digitalnih trgih, so sporočili iz Evropske komisije.

šport 14:17

30 let od tragičnega konca tedna F1 v Imoli

V sredo bo minilo natanko 30 let, odkar je svet formule 1 pretresla žalostna vest o smrti enega najboljših dirkačev Brazilca Ayrtona Senne. Tragedija se je zgodila na dirki za veliko nagrado San Marina v Imoli. Navkljub dejstvu, da legendarnega brazilskega dirkača že 30 let ni več, pa spomin nanj ostaja neizbrisljiv.

Slovenija 14:01

Predsednica republike DZ predlagala kandidate za člane Sodnega sveta

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je danes v DZ poslala predlog kandidatov za člane Sodnega sveta, so sporočili iz urada predsednice. Na kandidatno listo je uvrstila odvetnico Tanjo Bohl, pravnika Rajka Pirnata, notarja Valterja Vindiša in pravnika Marka Novaka. DZ bo tri člane sveta na predlog predsednice izvolil predvidoma 23. maja.

svet 13:55

V Nemčiji se je začelo sojenje članom skupine Državljani rajha

Na sodišču v Stuttgartu se je danes začelo sojenje devetim domnevnim članom skrajno desničarske skupine Državljani rajha, ki so obtoženi terorizma in veleizdaje. Deveterica naj bi načrtovala napad na nemški parlament in strmoglavljenje vlade. Gre za prvo v nizu sodnih postopkov proti skupno 27 obtoženim v Nemčiji.