STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 12:26

Latvijce pozvali k preureditvi kleti v zaklonišča

Ob tradicionalni sobotni čistilni akciji v Latviji so oblasti državljane pozvale, naj svoje kleti spremenijo v zaklonišča pred zračnimi napadi. Mnogi v tej baltski državi se namreč bojijo, da bi po Ukrajini lahko bila Latvija naslednja tarča ruskega napada.

gospodarstvo 12:24

Elon Musk nenapovedano na Kitajskem

Izvršni direktor družbe Tesla Elon Musk je po poročanju tujih tiskovnih agencij nenapovedano prispel na obisk na Kitajsko, kar je njegov že drugi obisk v zadnjem letu dni. Kitajska je sicer največji trg za električne avtomobile. Po navedbah kitajskih državnih medijev je Musk prispel na povabilo kitajskega sveta za spodbujanje mednarodne trgovine.

promet 12:00

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na štajerski avtocesti med Slovensko Bistrico sever in počivališčem Tepanje proti Ljubljani zaprt počasni pas zaradi okvare vozila.

svet 11:24

Ukrajina in Rusija nadaljevali napade z droni

Ukrajina in Rusija sta tudi v minuli noči poročali o medsebojnih napadih z brezpilotnimi letalniki, ki pa niso zahtevali žrtev. Napadi so bili manj siloviti kot v noči na soboto, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

šport 11:16

Veslači še naprej brez olimpijskega nastopa

Slovenski veslači še naprej ostajajo brez olimpijskega nastopa. Nina Kostanjšek in Isak Žvegelj se na kvalifikacijski regati v Szegedu nista prebila med najboljše tri, ki so si zagotovili pot v Francijo. Zadnjo priložnost bodo imeli veslači med 19. in 21. majem na regati v Luzernu.

svet 10:54

Jugovzhod Azije v primežu vročine

Jugovzhod Azije pesti huda vročina, ponekod temperature presegajo 45 stopinj Celzija. Na Filipinih so zaradi vročine zaprli šole, pouk bo potekal na daljavo, medtem ko so jih v Bangladešu po nekaj dneh spet odprli. Na Tajskem pa so izdali opozorilo, ker bodo temperature presegle 44 stopinj, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

svet 10:53

Irak z visokimi kaznimi za homoseksualne odnose

Iraški parlament je v soboto sprejel zakon, s katerim bodo homoseksualni odnosi postali nezakoniti in kaznovani z do 15 let zapora. Bagdad sprejetje zakona utemeljuje z ohranitvijo verskih vrednot, organizacije za zaščito človekovih pravic pa ga obsojajo kot napad na človekove pravice LGBT skupnosti v Iraku.