STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 9:02

Amazon s četrtletnim dobičkom in prihodki presegel pričakovanja

Ameriški spletni trgovec Amazon je v prvem letošnjem četrtletju glede na enako obdobje lani prihodke povečal za 13 odstotkov na 143,31 milijarde dolarjev, čisti dobiček pa je narasel na 10,43 milijarde dolarjev oziroma 98 centov na delnico, je sinoči po koncu borznega trgovanja sporočila družba.

svet 8:50

Po zrušitvi avtoceste na Kitajskem najmanj 19 mrtvih

V zrušenju dela avtoceste v kitajski provinci Guangdong na jugu države je danes umrlo najmanj 19 ljudi, so poročali kitajski mediji. Še 30 ljudi so prepeljali na zdravljenje v bolnišnice, poročajo tuje tiskovne agencije.

šport 8:43

Hokejisti Colorada in Caroline v drugem krogu končnice

Sinoči so bile v severnoameriški hokejski ligi NHL odigrane štiri tekme. S šestimi doseženimi zadetki sta bili najučinkovitejši moštvi Carolina Hurricanes in Colorado Avalanche, ki sta v peti tekmi proti New York Islandersom in Winnipeg Jetsom dosegli četrto zmago ter si s tem zagotovili pot v četrtfinale končnice.

gospodarstvo 8:42

Avstrijsko-slovenski eEversum v Evropo prodira z električnimi minibusi

Podjetje Eversum Technologies s sedežem v avstrijskem Gradcu, od koder prihajajo tudi vlagatelji, v limbuški industrijski coni že peto leto razvija manjša električna potniška vozila oz. minibuse. Podjetje, ki se je pred časom bolj intenzivno začelo ukvarjati tudi s proizvodnjo, je sklenilo prve posle, za zdaj zlasti na evropskem trgu.

gospodarstvo 8:21

V okviru svetovnega dneva čebel bo potekal tudi mednarodni forum

Letošnja tema svetovnega dneva čebel, katerega glavni namen je ozaveščanje o pomenu čebel in drugih opraševalcev za človeštvo, je "z mladimi za čebele". Glavni mednarodni dogodek svetovnega dneva čebel, ki se ga obeležuje 20. maja, bo mednarodni forum Čebela za ljudi, planet in mir, ki bo potekal v Ljubljani 22. in 23. maja.

šport 8:17

Lehečka ustavil Nadala v Madridu

Španskemu teniškemu zvezdniku Rafaelu Nadalu se ni uspelo uvrstiti v četrtfinale domačega turnirja v Madridu. V Nadalovem morebitnem zadnjem nastopu na madridskem pesku je bil v četrtem krogu s 7:5 in 6:4 boljši Čeh Jiri Lehečka.