STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 20:47

Xi ob koncu evropske turneje krepi sodelovanje z Madžarsko

Kitajski voditelj Xi Jinping je danes začel dvodnevni uradni obisk na Madžarskem, kjer sta ga sprejela predsednik Tamas Sulyok in premier Viktor Orban. Xi je s predsedniškim kolegom poudaril pomen sodelovanja med državama, z Orbanom pa sta izrazila željo po krepitvi gospodarskih odnosov. Orban je ob tem podprl kitajsko pobudo za mir v Ukrajini.

Slovenija 20:33

Arčon: Na naši listi so dobili prednost ljudje, ki so podvrženi ekipnemu duhu

Podpredsednik Gibanja Svoboda Matej Arčon se je na odločitev Klemna Grošlja, Aleksandra Merla in Mojce Šetinc Pašek, da kot kandidati za evropske volitve nastopijo na listi Zelenih Slovenije, odzval z besedami, da so na listi Svobode prednost dobili ljudje, ki so "podvrženi ekipnemu duhu", in ne pogoju "ali sem prvi na listi ali me ni".

šport 20:23

Žan Kranjec v novo tekmovalno sezono z novim trenerjem

Najboljši slovenski alpski smučar Žan Kranjec bo v novo tekmovalno sezono vstopil z novo trenersko ekipo. Izvrstni veleslalomist se je odločil za konec sodelovanja z dolgoletnim trenerjem Klemenom Bergantom, ki je bil zraven največjih uspehov Kranjca. "S Klemenom ne bova več nadaljevala," je Kranjec danes potrdil v telefonski izjavi za STA.

svet kultura 20:14

V Malmöju pred drugim polfinalom pesmi Evrovizije protesti v podporo Palestini

V švedskem Malmöju se je pred nocojšnjim drugim polfinalnim izborom za pesem Evrovizije v središču mesta zbrala množica protestnikov v znak podpore Palestini in proti nastopu izraelske predstavnice Eden Golan na tem glasbenem tekmovanju. Že pred začetkom protestov je bilo v mestu čutiti močno prisotnost policije, poročajo tuje tiskovne agencije.

svet 20:00

V ukrajinskem napadu na Belgorod in Kursk dve smrtni žrtvi

V ukrajinskem obstreljevanju ruskih regij Belgorod in Kursk sta bili ubiti dve osebi, so danes sporočile lokalne oblasti. Guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov je pred tem poročal tudi o nočnem ukrajinskem zračnem napadu na regijo, v katerem je bilo ranjenih enajst ljudi in poškodovanih 19 stanovanjskih stavb.