STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 22:30

Newyorške borze končale v zelenem

Indeksi na newyorških borzah so dan sklenili v zelenem. Delnice na Wall Streetu so se zvišale zaradi gospodarskih podatkov, ki so okrepili upanje, da bo ameriška centralna banka Federal Reserve letos začela zniževati obrestno mero, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Nafta in zlato sta se podražila.

za uredništva pregled tiska 22:07

Delo o vladni potezi glede priznanja Palestine (10. 5.)

Uroš Esih v komentarju Še predvolilna nejevera pred zgodovinskim korakom piše o vladni odločitvi, da sproži postopke za priznanje Palestine. Prizadevanja domačih levoliberalnih vlad, da priznajo državnost, se vlečejo že desetletje, spomni komentator. Ob tem piše o vtisu, ki ga pušča prestavitev končne odločitve o priznanju na čas po volitvah.

šport 21:37

V Laškem najdlje prišla Andreja Dolinar

Na 19. I Feel Slovenia Thermana Opnu, največjem namiznoteniškem turnirju za parašportnike v Sloveniji, je najdlje prišla Andreja Dolinar, ki je v četrtfinalu svoje skupine z 0:3 klonila proti Britanki Megan Shackleton.

šport 21:03

Slovenski balinarji do prvih kolajn na SP

Drugi dan svetovnega balinarskega prvenstva za člane in mešane discipline v francoskem Saint Vulbasu si je slovenska izbrana vrsta zagotovila najmanj dve medalji. Anže Petrič in Martin Zdauc sta si zagotovila najmanj bron v štafetnem zbijanju, Zdauc pa je do mesta na zmagovalnem odru prišel še v hitrostnem zbijanju.